Több hosszú hétvégénk lesz jövőre

A szabadnapok idén jelentősen élénkítették a megye turizmusát

Tolnai Nepujsag - - KITEKINTŐ -

Nem sok extra pihenést hozott a munkavállalóknak a 2016-os év, lévén sok állami ünnep hétvégére esett. 2017-ben egy hivatalos ünneppel többnek örülhetünk, valamint három háromnapos és két négynapos hosszú hétvégére számíthatunk.

Március 15. szerdára esik, így a hét közepén egy ünnepnap jár. Négynapos lesz a húsvét, hiszen 2017-ben már nagypéntek is munkaszüneti nap. Ezzel április 14. és 17. között lesz az év első hoszszú hétvégéje. A gyermekeknek a tavaszi szünet hatnapos lesz, április 13-ától 18-áig tart majd.

Május elseje, a munka ünnepe hétfőre esik, így a húsvéti hosszú hétvégét néhány héttel később újabb pihenés követi.

A következő hónap újabb hosszú hétvégét hoz, mert pünkösd vasárnapot és hétfőt június 4-én és 5-én ünnepeljük.

A gyerekek nyári szünete június 16-án, pénteken kezdődik. Augusztus 20. okozhat némi csalódást, mivel 2017-ben ez a nemzeti ünnep vasárnapra esik.

Október 23. hétfőn lesz, így ősszel újabb háromnapos hoszszú hétvége vár ránk. November elseje szerdára esik majd, így egyetlen könnyebbség a hétközi pihenőnap lesz. Jövőre is eljön a karácsony, ezúttal azonban több időnk lesz a tennivalókra, hiszen 2017-ben négynapos lesz az ünnepi időszak, a munkaszüneti napok hétfőre és keddre esnek. 2018ban rögvest folytatódik a „jó sorozat”, mert újév napja hétfőre esik, így pihenővel indulhat az év.

— Idén élénkítő hatást gyakoroltak a Békés megyei turizmusra a hosszú hétvégék. Érezhetően emelkedett a térségbe látogatók száma — állították egyöntetűen a megkérdezett szakemberek. Az idősebbek körében még mindig a gyógyfürdők rendelkeznek a legnagyobb vonzerővel. Emellett megfigyelhető a wellness-szolgáltatások térhódítása, a kisgyermekes családoknál pedig az aquaparkok iránti fokozott érdeklődés. Az őszi-téli időszakban a természeti értékekre épülő szolgáltatások, illetve a természetjárás jelentette a legfőbb turisztikai vonzerőt a hosszú hétvégéken a térségben.

A gyerekek nyári szünete június 16án, pénteken kezdődik

Május elseje hétfőre esik jövőre, a húsvétot újabb pihenés követi

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.