Tornagyőzelemmel hangoltak

Nagy Lászlóék a cseheket győzték le a Provident Kupa döntőjében

Tolnai Nepujsag - - SPORT - B. S.

A magyar válogatott a szlovákok elleni kilencgólos siker után a Bahreint legyőző Csehországgal találkozott az érdi torna döntőjében.

A január közepén kezdődő franciaországi világbajnokságra készülő magyar együttesben ezúttal Nagy László is pályára lépett (őt a szlovákok ellen pihentette Xavi Sabaté szövetségi kapitány), a MOL-Pick Szeged jobbátlövője, Balogh Zsolt viszont kisebb sérülése miatt az elődöntőhöz hasonlóan a finálét is kihagyta.

A cseheknek már az ötödik percben időt kellett kérniük, mert a magyarok védekezésben és támadásban is pontosan, hatékonyan kézilabdáztak, és 5–1-re vezettek. Ezt követően kapkodóbbá vált a hazai együttes játéka, az ellenfél 10–9-re felzárkózott, a hajrában azonban ismét kiválóan teljesített a magyar válogatott, így megnyugtató előnyben volt a szünetben.

A második felvonás hasonlóan jól kezdődött a házigazdák szempontjából (pedig emberhátrányban kezdték azt), így a cseheknek szűk negyedórát követően tízgólos hátrányban időt kellett kérniük (26–16), de a folytatásban sem tudták veszélyeztetni a magabiztos hazai sikert.

A lefújás után Javier Sabaté szövetségi kapitány elmondta, örül, hogy minden szükséges játékelemet gyakorolhatott csapata, amely értékelése szerint jól teljesített a tornán, de még sokat kell dolgoznia a világbajnokságig.

A két együttes 27. egymás elleni mérkőzésén 19. alkalommal győztek a magyarok.

Magyarország–Csehország 34–25 (17–11). Érd, 1400 néző. A magyar válogatott gólszerzői: Lékai 5, Császár, Jamali 4-4, Ligetvári, Bánhidi, Nagy L., Ancsin 3-3, Gulyás, Szöllősi, Bodó 2-2, Iváncsik, Harsányi, Juhász Á. 1-1.

Korábban játszották. Az elődöntőben: Csehország– Bahrein 28–23, Magyarország–Szlovákia 35–26. A 3. helyért: Bahrein–Szlovákia 28–26.

A Provident Karácsony Kupa végeredménye: 1. Magyarország, 2. Csehország, 3. Bahrein, 4. Szlovákia. Különdíjasok, a legjobb kapus: Mikler Roland. A torna legértékesebb játékosa (MVP): Bánhidi Bence. Gólkirály: Radoslav Antl (Szlovákia) 15 góllal.

A magyar válogatott jövő hét csütörtöktől a Bygma Kupán vesz részt Dániában, ahol a házigazdákkal, Izlanddal és Egyiptommal mérkőzik meg. Xavier Sabaté együttesének január 13-án kezdődik a világbajnokság, ahol sorrendben Németországgal, Horvátországgal, Chilével, Szaúd-Arábiával és Fehéroroszországgal csap össze.

Bánhidi Bencét választották a torna legértékesebb játékosának

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.