A Tesókáim ült fel a trónra

A nagymányoki The Boss végzett az élen az amatőröknél

Tolnai Nepujsag - - SPORT - Balázs László laszlo.balazs@mediaworks.hu

Az ünnepek között immár XXVII. alkalommal rendezték meg a Bonyhád Városi Sportcsarnokban a Garai Ferenc Emlékére kiírt Benga Kupát. Az ezúttal kétnapos tornán az amatőröknél és a profiknál is új bajnokot avattak.

A profiknál a nyolc csapat két csoportba került és az már a sorsoláskor látszott, hogy egy igazi halálcsoport jött létre az A-jelű négyesben. A csoportban szépen körbe is verték egymást a csapatok, melynek végén a december első felében Bobo Kupát nyerő Tesókáim és a Stadium gárdája örülhetett. A címvédő Kakasd viszont már ekkor búcsúra kényszerült a Bever Name-mel együtt. A másik csoportban az A’la Cool magabiztosan végzett az élen, mögöttük a rendre meglepetéseket okozó The Boss lépett tovább, persze tegyük hozzá, mindkét együttes nyert egy-egy kisebb tornát már idén. A BB és a Sörpatika búcsúzott.

Az elődöntőben a Stadium legyűrte a The Boss csapatát nagy nehezen, míg a másik ágon a Tesókáim 1–3-ról tudott fordítani az A’la Cool ellenében és készülhetett revansot venni a Stadiumon a csoportban elszenvedett vereségért.

A bronzmérkőzésen az A’la Cool ismét legyőzte a The Bosst, ez pedig immár dobogót ért számukra. A döntőkre jó szokás szerint megtelt a bonyhádi csarnok, így szép számú közönség hallgathatta Potápi Árpád János államtitkár bejelentését, miszerint kormányzati támogatást kapott a létesítmény felújítása, bővítése, amely 2017-ben valósul majd meg. Amennyiben a munkálatok terv szerint haladnak majd, úgy a következő Benga Kupát már a megújult létesítményben rendezhetik. De kanyarodjunk viszsza az idei tornához. A döntőben a „Fitness fiúk” semmit sem akartak a véletlenre bízni, rögtön nekiugrottak ellenfelüknek, melynek gyors előny lett az eredménye.

Előbb Máté Róbert, majd Szentes Krisztián talált be, 2–0 a Tesókáimnak. A két gyors gól jót tett a mérkőzésnek, látványos, fordulatos döntőt láthatott a publikum. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, hol egyik, hol másik csapat játszott vészkapussal, csattogtak a kapufák is, de az eredmény a szünetig nem változott. Fordulás után folytatódott a „csihi-puhi”, Tóth Márk szépítő gólja után nőtt a feszültség is, végül Máté Róbert gólja tett pontot az igen izgalmas döntő végére. Az SW Fitness Tesókáim a Bobo Kupát követően a Benga Kupát is megnyerte.

Az amatőr tornán a címvédő Mafa-Therm sorozatban négy siker után ezúttal nem indult, a megüresedett trónra 18 csapat igyekezett odaérni. A kupát végül a nagymányoki The Boss vihette haza, akik izgalmas döntőben győzték le a Bonyhád-Börzsöny együttesét. A bronzérmet a Bari Trans gyűjtötte be.

A XXVII. Benga Kupa bajnokcsapatának, a SW Fitness Tesókáim tagjai, állnak, balról: Szentes Krisztián, Éger László, Szentes Máté, Máté Róbert, Köllő Roland. Ülnek: Máté Norbert, Pap Roland, dr. Beréti Zsolt, Fekete Krisztián, Szatmári Lóránd, Sebestyén Norbert

Máté Róbert (a labdával) duplája aranyat ért a profik döntőjében

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.