Meccsekkel ér véget és azokkal kezdődik az év

A Brit-szigeten és az NFL-ben sincs megállás, de a dartsosok sem pihennek az új esztendő első napján

Tolnai Nepujsag - - SPORT - Berg S.

Az óév utolsó, de az újév első napján sincs megállás a szigetországban. Karácsony másnapjához hasonlóan hétvégén is bajnoki fordulót rendeznek az angol bajnokságban.

A tegnap lapzártánk után kezdődő Hull City–Everton mérkőzést is beleszámítva öt találkozót nézhetünk élőben a tévéképernyők előtt. Ma a Chelsea–Stoke City mérkőzéssel indul útjára a labda (16 óra, Spíler TV), de a forduló rangadóját Liverpoolban játsszák, ahol Jürgen Klopp második helyen álló együttese a közvetlen üldözőjét, a Manchester City-t látja vendégül (18.30). Egy esetleges döntetlennel az Arsenal hívei kiegyeznének, az Ágyúsok vasárnap fogadják a kiesés elől menekülő Crystal Palace-t (17). Előtte viszont a megnézhetjük, mire megy a Tottenham a Watford otthonában (14.30). Hétfőn pedig már újabb forduló veszi kezdetét.

Szombaton rendezik Skóciában a legjobban várt derbit, négy év után fogadja a Rangers a Celticet (13.15, DigiSport1).

Utolsó fordulójához érkezett a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL). Bár a 12 rájátszáshelyből már csak egy szabad, az, hogy ki hányadik helyen jut a playoffba, még közel sem lefutott. A New England Patriots a csoportrivális Miami Dolphins legyőzésével biztosíthatja be első helyét az Amerikai főcsoportban, ezzel a rájátszásban végig hazai pályát biztosíthat magának (vasárnap, 19 óra, Sport2). A Washington Redskins is meghoszszabbíthatja az idei szezonját, ahhoz viszont le kell győznie a New York Giants-et (22.30, Sport2). A legnagyobb mérkőzést mégis Detroitban játsszák, a Lions a csoportrivális Green Bay Packerst fogadja, s amelyik csapat győz, az megnyeri a csoportját, a vesztes pedig – a Washington győzelme esetén – nem jut a playoffba (hétfő, 2.30 Sport2).

Mangala (balról) és Firmino ma újra összecsaphat egymással

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.