Remek játékkal vágott vissza a Győrnek a KSC

Djokics Zseljko együttese őrzi második helyét a tabellán

Tolnai Nepujsag - - CÍMLAP - Rónai Gábor gabor.ronai@mediaworks.hu

Hatalmas csatában győzött és vágott vissza a hazai pályán elszenvedett hosszabbításos vereségért az UNI Győrnek az Atomerőmű KSC Szekszárd a női kosárlabda NB I vasárnapi rangadóján (67–62). Djokics Zseljko együttese – amelyben a három szlovén idegenlégiós, Maja Erkic, Eva Lisec és Sandra Pirsic vitte a prímet – ezzel őrzi második helyét a bajnoki címvédő Uniqa Sopron mögött a tabellán. Szombaton a PINKK-Pécs következik

Idegenben verte meg az UNI Győrt az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es női csapata, amely nemcsak viszszavágott a kisalföldieknek, de maga mögött is tartotta egyik nagy riválisát.

Nem igazán lehet már jelzőket találni az Atomerőmű KSC Szekszárd női csapatának idei teljesítményére. Djokics Zseljko együttese egyik hétről a másikra ejti ámulatba a szurkolóit és a közvéleményt. Az elmúlt héten előbb a Ceglédet győzte le (61–55), tegnap pedig a Győrt verte meg egyaránt vendégként. Hogy utóbbi mekkora fegyvertény, arra legyen elég annyi, hogy a győriek egy hete még az Euroligában szerepeltek, ráadásul ők az egyetlen magyar csapat, amelyik idegenben meg tudta verni a bajnoki címvédő, listavezető Uniqa Sopront (85–75).

A KSC Szekszárd óriási győzelmet aratott vasárnap este, Studer Ágnesék az első perctől kezdve hatalmasat küzdöttek, megint igazi csapat volt a Szekszárd – mint már oly sokszor ebben az idényben!

A siker legfőbb letéteményese a három szlovén légiós volt: Maja Erkic, Eva Lisec és Sandra Pirsic egymást múlta felül, hárman összesen 48 pontot szereztek (!), és 22 lepattanót gyűjtöttek be. Eva Lisec ismét dupla duplát ért el, a 19 pontja mellé 13 lepattanót szedett le, de amíg neki társa is akadt, addig a kisalföldieknél az amerikai Cyesha Goree-hoz (aki 19 ponttal és 11 lepattanóval zárt), ezúttal senki sem tudott felnőni.

A győzelem azt jelenti, hogy ha a Szekszárd nem rontja el a szezonból hátralévő, papírforma-győzelmeket ígérő mecscseit (PINKK idegenben, MTK otthon, BEAC otthon), akkor legrosszabb esetben is a második helyen zárja az alapszakaszt. Ez pedig azt jelenti, hogy egészen a döntőig pályaelőnyben lesz az egyenes kieséses szakaszban! Persze ha a soproniak botlanak, akkor...

A címvédő és éllovas Sopron magabiztosan, 90–68-ra lelépte a Ceglédet a másik vasárnapi mérkőzésen. A hazaiaknál Krnjic 16, George 14, Turner 13 pontot szerzett, a Ceglédben Skorics (15) volt a legjobb.

Fotó: Kisalföld

Goree (balra) mellett Lisec és Erkic. Az arcukra van írva, hogy milyen mérkőzés volt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.