Jó hangulatban űzték a telet

Tolnai Nepujsag - - CÍMLAP - Kvanduk Bence bence.kvanduk@mediaworks.hu

Több helyen és módon, de mindenhol nagyon jó hangulatban űzték a telet a hétvégén. A „Fősővárosi” Kör kiszebábégetésre invitálta a szekszárdiakat.

Több helyen és módon, de mindenhol nagyon jó hangulatban űzték a telet a hétvégén.

Hagyományteremtő jelleggel rendezett disznóvágást a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége Bonyhádon a Székely Házban, mely remek lehetőséget teremtett a találkozásra, és arra, hogy a különböző generációk ismerkedjenek a tradíciókkal. A sertés feldolgozása a hagyományoknak megfelelően zajlott, így például szalmával pörzsölték, és rénfa helyett deszkán darabolták fel az állatot. A nap folyamán ízletes fogások, jellegzetes nemzetiségi ételek kerültek az asztalra, mint a galuska, kolbász, vagy épp a székelyföldi alapanyagokból készült juhtúrós kukoricadara. Az összejött közel 80 fős csapat végig jó hangulatban, zökkenőmentesen, és legfőképp nagy élvezettel végezte dolgát. A sok munka mellett pedig még ízletes gyümölcspárlatok kóstolására is maradt idejük.

Szintén Bonyhádon a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban remek hangulatú jótékonysági egészségügyi bált tartott a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet, melynek bevételét a kórházi MINVASÍV Alapítvány támogatására fordítják.

A szekszárdi „Fősővárosi” Kör hagyományos kiszebáb égetésre invitálta szombaton az érdeklődőket, hogy együtt, jó hangulatban űzzék el a telet. Az esemény ebéd után indult, amikor a környék apraja-nagyja elkezdte a kiszebáb megtömését. Közben versikék, rigmusok hangoztak el, hogy minél messzebbre üldözzék a telet. Végül a több emelet magas kiszebábot látványosan elégették. A felnőttek a szórakozás közben a felsővárosi borászok forralt borait kóstolhatták, illetve mindenkit megkínáltak teával, zsíros kenyérrel is.

A Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör farsangi bált tartott szombaton a Szent István Házban. A közel kilencven vendég nagyon jól mulatott az este folyamán, amit az is mutat, hogy egészen fél egyig maradtak a résztvevők.

Fotó: Gottvald Károly

Fotó: Makovics K.

Mindenki nagy élvezettel végezte a rábízott munkát

Fotó: Gottvald K.

Felnőtt, gyermek együtt szórakozott

Fotó: Mártonfai D.

Jó hangulatban telt a farsangi bál

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.