Minden bejött a Paksnak

Tolnai Nepujsag - - CÍMLAP - Berg Sándor sandor.berg@mediaworks.hu

A pocsék állapotban lévő gyepszőnyeg nem tréfálta meg a Paksi FC-t, amely az idei legjobb játékával győzte le a Mezőkövesdet.

A pocsék állapotban lévő gyepszőnyeg nem tréfálta meg a Paksi FC-t, amely az idei legjobb játékával győzte le a Mezőkövesdet.

A Gyirmóton hagyott két, vagy más szemszögből nézve az elhozott egy pont után mindenképp győzniük kellett a zöld-fehéreknek a másik újonc ellen. A mérkőzés előtti napokban Haraszti Zsolt és Hahn János is leszögezte, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy otthon tartsák a három bajnoki pontot.

A hazai pálya előnye a Paks mellett szólt, ugyanis egyedüliként ők mondhatják el magukról, hogy még nem szenvedtek vereséget saját közönségük előtt. A találkozó elején Egerszegi Tamás révén a Mezőkövesd került közel a vezetéshez, attól kezdve viszont helyzetig sem jutott. Nem meglepő módon az atomvárosiak alkalmazkodtak jobban a körülményekhez, elsősorban a gyepnek csak jó indulattal nevezhető, kopár talajhoz, amin minden egyes becsúszás vagy lövés egy-egy földbuckát hagyott maga után. A labdabiztosnak mondható Paks nem is kockáztatta a labdajáratást, s szerencséjükre nem is volt rá most szükségük.

A szélekről beadott labdákat erőltették Bertus Lajosék, s ha kidolgozott akciókból csak veszélyeztetni tudtak, a sarokrúgásokból már gólt is jegyeztek. A sort Szabó János kezdte, akit Gévay Zsolt és Papp Kristóf másolt le, köztük Kulcsár Dávid is betalált. Egy félidő alatt eldöntötték a mérkőzést az atomvárosiak, a folytatásban csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a vége.

A második negyvenöt percben már csak az lehetett a kérdés, hogy a PFC megdönti-e a legtöbb lőtt góllal, illetve a legnagyobb gólkülönbséggel megnyert mérkőzésének rekordját az NB I-ben. Az élvonalban a tizedik szezonját töltő Tolna megyei gárda 2008. április 5-én a Tatabánya együttesét győzte le 6–0-ra. Akkor a most másodedzőként dolgozó Tököli Attila mesterhármast ért el, mellette Kiss Tamás, Éger László és Kriston Attila iratkozott fel a góllövőlistára. (A 2012/2013-as szezonban Újpesten is 6–0-ra nyert a PFC, akkor Tököli két, Lázok János négy gólt ért el.)

A magabiztos győzelemmel továbbra is veretlen a Fehérvári úton a Paksi FC, a siker pedig lendületet adhat a kiesés ellen folytatott harchoz.

– Kellett egy kis szerencse is, illetve kapusunk jó teljesítménye. Igaz, egyszer kellett védenie, de az nagyon fontos volt. Utána végig mi irányítottuk a mérkőzést. Nekünk ma minden bejött – mondta Csertői Aurél a találkozó után.

Fotó: Makovics Kornél

A Hudák és Vági között megiramodó Hahn ezúttal nem talált a kapuba, társai ötször is megtették helyette

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.