Aktivizálják a diákokat

Sportra aktivizálják a diákokat a bonyhádi szakképzőben

Tolnai Nepujsag - - CÍMLAP - Hargitai Éva eva.hargitai@mediaworks.hu

Nemrég országos elismerésben részesült a diákok sportversenyeken való aktivitásáért a bonyhádi Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégium. Ebben jelentős szerepe volt Máté Norbertnek.

Nemrég országos elismerésben részesült a diákok sportversenyeken való aktivitásáért a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma. Ebben jelentős szerepe volt Máté Norbertnek, az iskola fiatal, agilis testnevelő tanárának is.

– Sportos családba születtem, édesapám futballozott, édesanyám pedig röplabdázott. Az életemben mindig kiemelt helyen szerepelt a sport, mindig mindenben nyerni akartam – mondta Máté Norbert, a bonyhádi Perczel Mór Szakképző Iskola testnevelő tanára, aki nemrégiben egy, az iskolának ítélt elismerést vehetett át. A Magyar Diáksport Szövetség „Egészségfejlesztő testmozgás és egészséges életmód díjának” középiskolai kategóriájában lett harmadik az intézmény. Ezt azzal érdemelték ki, hogy a diákjaik számához képest magas a diákolimpiákon indulók aránya. Ez nem véletlen, hiszen kollégájával, Genczler Jánossal igyekeznek úgy szervezni az iskolai sportéletet, hogy az tartalmas legyen, ne merüljön ki a testnevelés órákban.

A PMFC-ben szeretett volna focizni

Középiskolai tanulmányait Pécsen végezte, mivel a Pécsi Mecsek Futball Clubban szeretett volna focizni. Ott is játszott a junior korosztályig, itt a baranyai megyeszékhelyen végezte el egyetemi tanulmányait is. A diplomáját 2007ben vehette át, tíz éve tanít a Perczel Mór Szakképző Iskolában Bonyhádon. Mint elmondta, fontosnak tartja, hogy vannak céljai, tervei, és szeretne fejlődni, előrelépni, ennek érdekében, a munkáját igyekszik szisztematikusan és következetesen végezni. Minden bizonnyal az is számít, hogy a fiatal pedagógus a sport és a munkája szeretete révén hiteles a gyerekek előtt, ráadásul ért is a nyelvükön. Ismeri és megérti őket, de ha kell, akkor bizony szigorú is tud lenni.

Mindennek köszönhető feltehetően az is, hogy már az iskolában töltött első évében osztályfőnök lett, 2011-ben pedig az osztályfőnöki munkaközösség vezetőjévé is kinevezték. Az utóbbi években a Keri beiskolázási sikereiben is elévülhetetlen érdemeket szerzett.

Sikereket a pályán és pálya mellett is szerzett

Persze ott van a pályán továbbra is, nem csak mellette. Egyetemi labdarúgó nagypályás országos bajnokcsapat tagja volt. Futsalozik, a börzsönyi labdarúgócsapat tagja. Strandlabdarúgó válogatott, több országos második, harmadik és negyedik helyezést ért el csapatkapitányként ebben a sportágban. Az első helyezéshez is többször közel álltak, de soha nem sikerült megnyerniük. Emellett Norbert a Bonyhád Völgység Labdarúgó Clubnál is tevékenykedik: a 13-15 év közötti korosztályt edzi strandfociban, futsalban és labdarúgásban. A megyei futsal bajnokságban az U15-ös csapattal elsők lettek, tovább jutottak az országos megmérettetésre.

Nagyon fontos a családi háttér

Hangsúlyozta, hogy a család nagyon fontos a számára. Felesége biztosítja a stabil hátteret, az ő támogatása nélkül nem tudna ennyi időt a munkájának szentelni. Kisfia, Dávid most lesz másfél éves, és persze édesapja szeretné, ha később ő is valamit sportolna – nagy rá az esély, hogy ez kódolva van a génjeiben.

Fotó: Beküldött kép

Nemrégiben vette át Máté Norbert (balra) az iskola diákolimpiai sikereiért odaítélt elismerést

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.