Villanyfényes verseny lesz

A szervezők elsődleges célcsoportja az iskolások, de családokat és cégeket is várnak

Tolnai Nepujsag - - CÍMLAP - B. L.

SZEKSZÁRD Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 29-én a Domaine Gróf Zichy futóversenyt. Az áprilisi futás érdekessége lesz, hogy 19 órakor kezdődik majd. Nemigen volt még a megyeszékhelyen, a megyében, talán a régióban sem esti, villanyfényes futóverseny.

UTCAI FUTÁS Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 29-én a Domaine Gróf Zichy futóversenyt. A szervezők lelkesedése töretlen.

– Eszünk ágában sincs az első évtized után hátradőlni, támogatóink nem ezt várják tőlünk. A cél továbbra is a tömeg aktivizálása – mondta Scherer Tamás, a Sportélmény Alapítvány kuratóriumának elnöke. – Az elsődleges célközönség továbbra is az oktatási intézmények fiataljai, és nem csak Szekszárdon. Tavaly főtámogatónknak köszönhetően már Hőgyészről, Bátaszékről és Tolnáról is utaztattunk gyerekeket a rendezvényre, 2017ben Nagydorogról is szeretnénk indítani egy buszt, hogy az ottani fiatalok is résztvevői lehessenek versenyünknek. Hagyomány, hogy a gyerekek nem fizetnek nevezési díjat. Emellett nagyon fontos, hogy a felnőttek jó példával járjanak elöl – számukra idén 7 kilométert tervezünk –, de váltóban is csatlakozhatnak a futókhoz 4x1 km-en családdal, barátokkal, munkatársakkal. Szokás szerint külön jutalomban részesül a legjobb családi váltó, a legjobb női váltó, a legfiatalabb és legidősebb kvartett. A nevezési díj ellenében idén először befutó érmet osztunk, további újdonság, hogy az emblémázott póló is új stílusú lesz. A dobogósok jutalmazása is az évtizedes tradíciót követi: a gyerekek Petrits mézeskalács érmet, a felnőttek Rács Róbert kerámiamedáljait kapják – tette hozzá Scherer Tamás.

Az áprilisi futás érdekessége lesz, hogy 19 órakor kezdődik majd. Nemigen volt még a megyeszékhelyen, a megyében, talán a régióban sem esti, villanyfényes futóverseny. Az önkéntes segítők szeretnének április utolsó szombatján a Garay téren ezernél több pólót, csokit, frissítőt, fürdőbelépőt, Schwarzkopf-ajándékot, a felnőtteknek célba érkezésnél 5050 palack Twickel bort átadni. Információt a Facebookon, illetve az alapítvány honlapján (www.sportelmeny.hu) lehet szerezni. Itt kell regisztrálni az amatőr futamra és a váltóra február 25-től, a 7 km-re április 10-ig kedvezményesen lehet megtenni.

Nagydorogra is indítanak idén autóbuszt a futás szervezői

Fotó: M.D.

Pillanatkép a tavalyi futásról: idén is sok fiatalt várnak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.