Az FGKC megszorongatta az első helyezett Vasast

Tolnai Nepujsag - - CÍMLAP - Berg Sándor sandor.berg@mediaworks.hu

Harmincöt percig pariban volt a Szekszárdi Fekete Gólyák a Vasassal, az éllovas akkor ellépett két góllal, amit a találkozó végéig meg is tudott tartani.

KÉZILABDA Kimondottan nehéz mérkőzés várt a szekszárdi csapatra, amely a listavezető Vasast látta vendégül. Azt az angyalföldi gárdát, amely a szezon előtt kijelentette, idén már a feljutás a céljuk. Ehhez érkezett vezetőedzőként Kovács Péter, akinek ez volt a második mérkőzése a fővárosiak kispadján (egy hete a Szentendrét verték 24–23-ra). A győzelemre mindkét csapatnak szüksége volt: a hazaiaknak azért, hogy az újonc Gárdony elleni váratlan vereséget elfelejthessék (22–26), a vendégeknek pedig azért, mert az elsőszámú riválisuk, a Szombathely legyőzte a Haladást (34–29).

Weigel Zitáék felszívták magukat a találkozóra, tudták, hogy nagy falat lesz nekik a Vasas, s nem szeretnék, hogy torkukon akadjon. Megtették ugyanezt a vendégek is, kemény védekezéssel indítottak, s kis túlzással a szekszárdi játékosok többet feküdtek a hátukon az első öt-tíz percben, mint amennyit a talpukon álltak. Ehhez az agresszivitáshoz is alkalmazkodni tudott az FGKC, s felvette a kesztyűt az éllovassal, amihez az kellett, hogy szinte valamenynyi

támadás góllal érjen véget. Egy félidő alatt hat bravúrt is bemutatott a Dunaújvárosból hírmondónak maradt Pálinkás Viktória (10. perc: 6–5). Mindkét csapat lendülete alábbhagyott a félidő hajrájában, s hosszú idő után ismét a Vasasnál volt az előny (10– 11), de szünetre mégis a hazaiak mehettek vezetéssel.

A második játékrészben a vendégek agresszív játékfelfogását tűrték a játékvezetők, s egy ideig az FGKC is. Weigel Zita és Fehér Tímea góljaival tartották magukat a hazaiak, hogy aztán megtörjön valami a játékukban. A kevés cserelehetőség miatt páran már a fülükön vették a levegőt, ami pontatlanságokban, illetve koncentráció hiányában mutatkozott meg. Először nőtt legalább kétgólosra a különség, majd a szűk tízperces gólcsendet Nagy Szilvia törte meg (15–18). Az ezen a mérkőzésen már megnyugtatónak számító előnyt épített ki a Vasas, de még innen is fel tudott állni a Szekszárd, s a hajrára visszajöttek két gólra (19–21), de a fontos szituációkban ismét bele-bele hibáztak mind támadásban, mind védekezésben. Bár a mérkőzés nagy részében sikerült kikapcsolni az angyalföldiek egyik nagyágyúját, a hat gólig jutó Herr Anitát. A bravúr elmaradt, de az első félidőben mutatott játékra lehet alapozni a továbbiakban.

A mérkőzés nagy részében egyenlő partnere volt az FGKC a listavezető Vasas csapatának

Fotó: Makovics K.

Weigel Zita öt gólt dobott az éllovas Vasas ellen

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.