Álltak elébe a feladatoknak

A megoldáshoz könyvekre volt szüksége a versenyzőknek

Tolnai Nepujsag - - MEGYEI KÖRKÉP - B. K.

KÖLESD Könyv- és könyvtárhasználati vetélkedőn vettek részt a kölesdi iskola felső tagozatos tanulói a könyvtárban. Vargáné Kisfalvi Erzsébettől, a kozeleti.hu oldal szerkesztőjétől megtudtuk, a kétórás vetélkedő ugyancsak próbára tette a versenyzőket. A négyfős csapatok külön csapatnévvel indultak a vetélkedőnek.

A Könyvmolyok, a Négy regény lepény, a Négy testőr, a Kölesdi Csillagok és a Regénybúvárok külön asztalnál foglaltak helyet, és a feladatlapok kiosztása után kezdődött a lázas munka. Többek között szépirodalmi és ismeretközlő művek szétválogatása, raktári szám fellelése, fogalmak magyarázata, megkezdett versidézet folytatása, Arany-balladák címének keresése, könyvkeresés cím alapján, totójáték, történelmi alakok időrendi sorrendbe rakása, mind-mind feladat volt.

Az első helyen a Regénybúvárok csapata végzett. Tagjai: Kalmár Eszter, Simon Angéla, Dávid Ágnes és Gazdag Márk. A verseny az iskola és könyvtár közös rendezvénye volt, szervezői Szűcs István tanár és Csíkné Bányai Mária könyvtáros, tanító.

Beküldött kép

Kerestek és kutattak a versenyzők

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.