HAJDAN

Tolnai Nepujsag - - MEGYEI KÖRKÉP - K. B.

60 ÉVE Ötszáz kötetes bőripari műszaki könyvtár volt a Simontomyai Bőrgyárban. A külföldről, zömmel Nyugat-Németországból érkező szakkönyveket és folyóiratokat Villányi Jánosné fordította német, francia és angol nyelvről.

A Bolgár Nőszövetség három tagja látogatta meg Decs és Tolna községet. Előbbi helyszínen a decsi tánccsoport sárközi nótákkal és táncokkal szórakoztatta őket. Ezután meglátogatták a decsi óvodát és átadtak egy csomagot, melyet a bolgár aszszonyok küldtek a gyermekeknek. Tolnán a csecsemőotthonnak adtak ajándékot. Bonyhád nyerte a középiskolás férfi kosárlabda-bajnokságot.

Bogár Istvánnak, a sárpilisi népi együttes vezetőjének tollából könyv jelent meg „20 év dallal, tánccal” cím alatt, mely az együttes születéséről, fáradságos gyűjtő, és szórakoztató munkájáról szól. Amellett, hogy végig élvezetes, és itt-ott humoros formában írta meg Bogár István a sárpilisi népi együttes történetét, nagy értéke, hogy nagyszerűen bevált módszert nyújt a népi hagyományok gyűjtéséhez.

A Csepeli Vasas rendezte az év első országos mezei versenyét, amelyen 47 sportkör 700 indulója vett részt. Megyénkből a bátaszékiek indultak a jól sikerült országos versenyen. A férfi serdülő hármas járőrversenyben a bátaszékiek Lajter, Szebényi, Villányi összeállítású csapata a második helyet szerezte meg. A női járőrversenyben a Zentai, Pomsár, Tibai összeállítású csapat, a Budapesti Előre, a Csepel csapata mögött a harmadik helyet szerezte meg. Bonyhádon a filmszínházban került sor a forradalmi ifjúsági filmnapok megyei megnyitójára. A rendezvényen részt vett Kovács István, a Kárpáthy Zoltán című film főszereplője, aki elbeszélgetett a fiatalokkal.

25 ÉVE A szekszárdi uszoda adott otthont Tolna–Somogy– Baranya megyék korosztályos versenysorozata második fordulójának. A viadalon az 1977–78-as születésű lányok és fiúk a 200 méteres bajnoki számokban mérték össze gyorsaságukat. A szekszárdi lányok az egy korosztállyal idősebbek bajnokságában is remekül helytálltak.

A legsikeresebb a szekszárdi Radva Dóra volt, aki első lett 200 méter háton, pillangón, valamint második 133 m vegyesen.

Fotó: TN-archív

Szekszárdon, a Béla téren oltanak egy autót. A parkolóból kifelé menet gyulladt be a gépkocsi motortere ’92-ben.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.