Ritkítsuk a ribizli és a málna sarjait

Tolnai Nepujsag - - MEGYEI KÖRKÉP - M. I.

TOLNA MEGYE Hamarosan öszszetorlódnak a kerti munkák, használjuk ki az esetleges jó időt. Egy napfényes meleg napon kenjük le favédő szerrel a kerítéseket, pergolákat, a kúszónövények támasztékait. Kihajtás után már sokkal nehezebb ezt elvégezni.

Melegebb, napos időben vizsgáljuk meg az ősszel telepített évelőket, és a felfagyott növényeket nyomjuk vissza a talajba, hogy ki ne száradjanak. Ha a talaj fagymentes, ültethetjük a fásszárú növényeket és rózsákat. Szellőztessük és ellenőrizzük a dália-, kardvirágés begóniagumókat. Erre különösen ott van szükség, ahol a tárolóban magas a páratartalom. A vadrózsákat és azokat a cserjéket, melyeknek nincs szüksége téli védelemre, fagymentes időben már februárban metszhetjük. Ha a talaj felengedett, készítsük elő a zöldborsó, dughagyma, fokhagyma, spenót, sárgarépa és a mák helyét.

Ha az idő engedi, vethetjük őket. Ha az időjárás keményre fordul, takarjuk az ágyásokat fátyolfóliával. Ritkítsuk meg a ribizlibokrot, az egrest és a málna előző évi sarjait a szép termés reményében.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.