Bor Barna bronzérmes lett a német Grand Prix-n

Tolnai Nepujsag - - SPORT - B. L.

CSELGÁNCS Negyvenkilenc ország 344 judósa lépett tatamira Düsseldorfban. Nem indult jól számunkra az utolsó német GP: Bartha Ákos, Szabó Csaba és Pupp Réka is vereséget szenvedett első ellenfelétől. A második versenynapon Ungvári Attila remek formában judózva okozott néhány kellemetlen pillanatot riválisainak a 81 kilogrammos mezőnyben: a ceglédi judós a végső összecsapásra sérülés miatt nem tudott kiállni, így küzdelem nélkül az orosz Aszlan Lappinagové lett az aranyérem.

A 81 kilogramm másik magyar versenyzője, Csoknyai László is kitűnően kezdett, ipponnal győzte le az amerikai Nicholas Delpopolót, majd egy aranypontos küzdelemben, egyetlen intésnyi különbséggel maradt alul a német Benjamin Muennichhel szemben. Ha az ASE judósa nyer, a felnőtt országos bajnokság 81 kilogrammos döntőjének visszavágójára került volna sor.

Cirjenics Miklós és Joó Abigél számára mindössze egy-egy mérkőzés jutott, Bor Barna viszont óriásit küzdött, s megszerezte második érmünket. Az ASE nehézsúlyú versenyzője a legjobb négy közé jutásért zajló csatában kikapott a japán Kageurától, a vigaszágon azonban javítani tudott, amelynek a belga Harmegnies és a kirgíz Krakoveckij látta kárát. A több mint 8 perces bronzcsata izgalmasan alakult, végül a jobb kondiban lévő magyar judós diadalmaskodott.

Fotó: AFP

Bor bronzot szerzett

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.