Az igazi mellett két diákigazgató a gimiben

Mihalovits Arnold és Pap Endre nyerte meg azt a versenyt, melynek tétje a Garay gimnázium diákigazgatói tisztsége volt.

Tolnai Nepujsag - - CÍMLAP - Szeri Árpád arpad.szeri@mediaworks.hu

A diák demokrácia gyakorlásának színterei között ott található a szekszárdi Garay János Gimnázium is. Természetesen ne feledjük, hogy középiskoláról van szó, a maga komoly követelményeivel együtt. Mégis, immár régi hagyomány az intézményben a diákigazgató választás: a „marsallbot” egyszere két fiatal kezébe kerül. Olyan tanulókról van szó, akikben társaik megbíznak. A tisztséget senki sem kapja ingyen, a győzelemért kiterjedt kampánynyal kell megdolgozni. Tegnap, a szavazást követően kiderült, ki lett a két diákigazgató: a nyerteseket a polgármester is köszöntötte.

Az eredményt, azaz a duó győzelmét – az intézményben a hagyományokhoz híven két diákigazgató tevékenykedik – Heilmann Józsefné igazgató jelentette be. Mint hangsúlyozta, valamenynyi jelölt elismerésre méltóan, sportszerűen kampányolt és meggyőzően, színvonalasan, közérthető módon mutatta be saját elképzeléseit.

A gimnázium kulcsát Ács Rezső adta át a nyertes párosnak. Szekszárd polgármestere gratulációjában arra hívta fel a figyelmet, hogy a két diákigazgató számára valójában most jön a dolog neheze. Ami eddig történt, játék volt: ám ettől a naptól kezdve képviselni kell a tanulók érdekeit, közvetíteni az iskola vezetéséhez a terveket, a megfogalmazott kéréseket. A polgármester felajánlotta: Heilmann Józsefné igazgató mellett, ha úgy adódik, ő maga is partnerként fogadja a két fiatalt.

Gerzsei Péter, a KLIK Szekszárdi Tankerületi Központjának igazgatója kifejezte reményét, hogy a diákigazgatók sikerrel valósítják meg a kampányban is megfogalmazott céljaikat az egész közösség javára. Végezetül a hétfőn és kedden zajló Garay Napokhoz kívánt jó és hasznos szórakozást.

– Nem igazán számítottunk a győzelemre, mert kaptunk olyan „füleseket”, melyek szerint a másik osztály párosa lehet a nyerő – nyilatkozott lapunknak Pap Endre. – Meglepett az elsőség, de természetesen nagyon örülök neki. Ami a programunkat illeti, minél előbb igyekszünk megvalósítani a csengőreformot. Az iskolai csengő berregő hangja felett ugyanis már eljárt az idő. Az új csengőhangról szavazást kezdeményezünk. Emellett amint lehetséges lesz, nekilátunk a mosdóajtók felújításának, a zárak megjavításának is.

– Kampányunkban alapvetően a humorra helyeztük a hangsúlyt – folytatta Mihalovits Arnold. – Ezzel igyekeztük megnyerni a diákságot, ezek szerint eredményesen. Jómagam szintén a csengőreformmal

szeretném kezdeni a munkát. Abba még nem gondoltam bele, hogy – ha szükség lesz rá – igazgatói szinten, a részleteket tekintve miként fog működni az egyeztetés: de az biztos, hogy a diákság érdeke és az iskolához való hűség elsődleges lesz számunkra.

Fotó: Makovics K.

Arnoldnak (balról) és Endrének a polgármester adta át a gimnázium kulcsát

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.