Weigel Zita remek játékára nem volt ellenszer

Az átlövő, a kapuscsere és az agresszív védekezés volt a Fekete Gólyák győzelmének kulcsa

Tolnai Nepujsag - - CÍMLAP - B. S.

Az előző körben Szentendrén aratott 28–20-as sikerével megtörte rossz idegenbeli szériáját a Szekszárdi Fekete Gólyák KC, s ez a győzelem komoly lendületet adott a csapatnak a folytatásra.

A szó szoros értelmében lendületben voltak a hazaiak, ahogy a nagyatádiak is: a nézők alig tudták követni a gólváltásokat (6. perc: 4–4). A kapusok nem sokat találkoztak a labdával, az FGKC védelme sem tudta lereagálni a két beállós játékot, így a kilencedik percig csak futottak az eredmény után (6–5). Később jól alkalmazkodtak ehhez a felálláshoz, Weigel Zitát pedig egyszerűen nem tudták tartani. Az átlövő harminc perc után már kilencnél járt!

A második félidőre is kis késéssel érkeztek meg a hazaiak, öt perc kellett az első találatukig, de az akadozó támadógépezetet a jó védekezésükkel kompenzálni tudták (44. p.: 16–15). Az első játékrészhez képest visszább estek Pálinkás Viktória mutatói, helyére Tancz Kinga érkezett a kapuba. Ez újabb lendületet adott a csapatnak (fennléte alatt kilenc bravúrt mutatott be a hálóőr, köztük volt két védett hétméteres is), a védekezés agreszszívabbá vált, ami egyértelműen nem tetszett a vendégeknek – az utolsó negyedórában mindössze egy gólt jegyzett a Nagyatád.

Tabajdi Ferenc, FGKC: – Nehezen tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez. Ha valaki előveszi a nyilatkozataimat, akkor azt olvashatják, hogy a nagyatádi mérkőzések nagyon bírófüggők. Ez ma is bebizonyosodott, ezúttal én fogok videóelemzést kérni. De sajnos gyenge teljesítmények voltak nálunk, egyedül Zita volt vezéregyéniség, illetve Kinga is hozzátette a magáét a kapuban.

Fotó: Makovics K.

Weigel Zita megállíthatatlan volt vasárnap

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.