Májusban fesztiválon vesz részt az énekkar

Üzletben előadott flashmobbal népszerűsítették a kórusmuzsikát a paksi iskola dalos diákjai

Tolnai Nepujsag - - MEGYEI KÖRKÉP - V. T.

Egyszer csak dalra fakadt egy kislány a lakótelepi Spar húsos pultja előtt. Tóth Zsófi, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hetedikes diákja – bár tartott tőle, hogy ezt fogják gondolni róla – nem bolondult meg, csupán ő volt az, aki kezdte az iskola Napsugár kórusának flashmobját. Kákainé Sebestyén Judit három vidám kórusművet választott, amelyeket kánonban énekeltek a diákok. A kórusvezető elmondta, hogy kolléganője, Pálné Gyöngyi volt az ötletgazda, ő javasolta azt, hogy egy hétköznap délután is forgalmas üzlet legyen az akció helyszíne. Mivel a kórus áprilisban Bárdos Fesztiválra megy, egy dalt az addigra összeállított repertoárból választott a tanárnő, aki azt is elmondta, hogy az elsőként előadott Pál, Kata, Péter jó reggeltre azért esett a választása, mert az egy ismert darab, bízott benne, hogy egy ilyenre jobban felkapják a fejüket a vásárlók. Az akció célja, mint elárulta az volt, hogy a zenére, kórusmuzsikára irányítsa a figyelmet.

Alkalmat akart teremteni arra, hogy a gyerekek egy szokatlan, különleges fellépés keretében gyarapíthassák a kórushoz kötődő élményeiket. – Úgy gondoltuk, örömet szerzünk a vásárlóknak, járókelőknek és a gyerekeknek is – fogalmazott Kákainé Sebestyén Judit.

A kórus, mint mesélte, harminc éve működik, de miután egy általános iskolai énekegyüttesről van szó, szinte évről évre újra kell építeni, eközben fel kell venni a versenyt a többi szabadidős programmal, szakkörrel, ami az egyre bővülő kínálatban nem egyszerű feladat. A Napsugár legközelebb az iskola gáláján lép fel március 24-én.

A szerző felvétele

A vásárlók tapssal jutalmazták a produkciót

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.