A Leicester tovább írja történelmét a BL-ben?

Tolnai Nepujsag - - SPORT - Berg S.

Az utolsó négy kiadó hely is gazdára talál a héten a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Az angol bajnok Leicester City gólt tudott szerezni Sevillában (1–2), ami még sokat érhet. Claudio Ranieri menesztése után Craig Shakespeare lett a menedzser, s vele ismét szárnyal a csapat. A bajnoki címvédésről már ideje korán le kell mondaniuk az angoloknak, a Sevilla viszont még versenyben van odahaza a nagyokkal. A kérdés, hogy a kettős terhelést mennyire bírják majd az andalúzok.

Az olasz Juventus magabiztos, 2–0-s előnnyel várja a Porto elleni hazai visszavágót. Csodaszámba menne a portugálok továbbjutása, még annak tükrében is, hogy Giorgio Chiellinire valószínűleg nem számíthatnak a torinóiak.

A Monaco furcsa szájízzel fogadja a Manchester Cityt. A hercegségbeliek megrángatták az angol oroszlán bajszát, s bár győzni nem tudtak, a három lőtt gól még sokat érhet a végelszámolásnál. Az előjelek kedvezőek, a franciák a bajnokságban 52 gólt szereztek hazai pályán, Falcao pedig ismét régi, még atleticós fényében tündököl. Az angolok viszont minden porondot figyelembe vége 12 meccs óta veretlenek, s most egy egygólos vereség is beleférne nekik, hogy ismét a legjobb nyolc között tudhassák magukat.

Az Atlético Madrid fél lábbal már ott érezheti magát, miután Leverkusenben 4–2-re győzött. Simeone csapata a védekező szerepében jobban tetszeleg, mint a PSG, így ez inkább lefutott meccs, mint a múlt heti spanyol-francia volt. A nyolcaddöntőben, viszszavágók, kedd: Juventus– Porto 20.45 (Sport1), Leicester City–Sevilla (M4 Sport). Szerda: Atlético Madrid–Leverkusen 20.45 (Sport1), Monaco– Manchester City 20.45 (M4 Sport).

Falcao tündököl, benne bízhat a Monaco csapata

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.