Teo Cizmic számára különleges mérkőzés lesz

Tavaly kupát és bajnoki bronzot nyert a körmendiekkel, most az ASE-t akarja sikerre vezetni

Tolnai Nepujsag - - SPORT - R. G.

Máig nem felejti el Teo Cizmic azt a tavaly májusi estét, amikor az Atomerőmű SE orra elől szerezte meg a körmendiekkel a bajnoki bronzérmet. A horvát trénert a levegőbe dobálták a vasi játékosok, akiket pár hónappal korábban kupagyőzelemig vezetett – a negyeddöntőben épp az ASE-t búcsúztatták.

Fura meccs lesz ebből a szempontból a mai Teo Cizmic számára, hiszen most azért dolgozik, hogy borsot törjön a körmendiek orra alá, s ha nem is mondja ki, bizonyosan fűti a visszavágás, a revánsvétel vágya. És az is, hogy bebizonyítsa a körmendieknek, hogy kár volt elküldeni őt néhány gyengébben sikerült meccs miatt.

– Nem mondanám, hogy különleges találkozó lesz a mai, de kétség kívül érdekes mérkőzésre van kilátás – fogalmazott a szakember a bb1.hu internetes portálon. – Amióta eljöttem Körmendről, új játékosok érkeztek, változott a keret, tehát már semmi sem ugyanaz, mint korábban volt, amikor én feleltem a szakmai munkáért. Remekül állnak a bajnokságban, a szlovén Gasper Potocnik munkája meglátszik a csapaton. Azt gondolom, a keretük is erősebb lett, Fotó: Molnár Gyula és fizikailag is komoly szintet képviselnek. Talán ők játszszák jelenleg a legjobb, a legszebb kosárlabdát az egész bajnokságban. Hosszasan beszélhetnénk arról, hogy mi lehet a kulcsa annak, hogy legyőzzük őket. Sok mindennek össze kellene jönnie. Vannak problémáink és sérültjeink, de remélem, hogy mindenki készen lesz a mérkőzésre, és aki nincs tökéletes állapotban, az is fog tudni segíteni nekünk kedd este – zárta.

A paksiak azok után, hogy szerdán legyőzték a Szolnokot (82–73) szombaton kikaptak Szegeden (70–84), így a középházba kerülés szempontjából különösen fontos lesz, hogy megnyerjék a mai találkozót.

23. forduló. Atomerőmű SE–Egis Körmend. ASE-csarnok, kedd, 18 óra. V: Söjtöry T., Pozsonyi L., Radnóti M.

Így ünnepelte a bronzot Pakson Teo Cizmic

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.