Mit csinál a településmérnök?

Interaktív nyílt napot tartottak múlt pénteken a műszaki karon

Uj Dunantuli Naplo - - Pte -

A pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karán idén májusban megrendezett „Élményműhely – Mi a pálya?” elnevezésű rendezvény a visszajelzések alapján nagy sikert aratott a fiatalok körében. Ez inspirálta a szervezőket arra, hogy a kar idei nyílt napját is élményközpontúvá tegyék.

A nyílt nap hagyományosan az a hely, ahol a végzős diákok és tanáraik, szüleik megismerhetik közelebbről is a mérnöki pálya lehetőségeit, és a képzést. A kar mellett letették voksukat az ország vezető ipari cégei és szolgáltatói – úgy is, mint duális képzési partnerek. Képviseletükben múlt pénteken ott volt Gelencsér Lajos, az E.ON Hungária ZRt. vezérigazgatója, aki a „Jutalmazzuk a kiválóságot” nevű ösztöndíjprogram egyik támogatója.

A pénteki nyílt napon, a kar Boszorkány úti kampuszán bemutatkoztak a kar képzési területei egymással párhuzamos, kötetlen beszélgetések keretében. Az érdeklődők megtudhatták, mit lehet és kell tanulni akkor, ha építész, építőművész, településmérnök, gépészmérnök, formatervező mérnök, mérnökinformatikus, villamosmérnök, környezetmérnök vagy éppen televízióműsor-készítő szeretne lenni valaki.

Sokan voltak kíváncsiak a látványos bemutatókra, a beszélgetésekre

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.