ElŊször versenyeztek kerekes székes pécsi vívók

Uj Dunantuli Naplo - - Dunántúli Napló - K. Mayer A.

Közel hatszáz vívó állt pástra a felnőtt országos bajnokság pénteki selejzetőnapján Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A PTE-PEAC párbajtőrözői közül Peterdi András bronzérmet szerzett, Berta Dániel a tizenegyedik, Tóth Gergely pedig a tizenötödik helyen végzett, míg a csapatversenyben a férfiak az ötödik helyet szerezték meg. A kerekes székes vívók versenyében Molnár Gyöngyi bronzérmes lett, Somogyvári Zoltán a nyolcadik helyezért érte el.

A férfi párbajtőrözők egyéni versenyszámának 156 fős mezőnyében összesen nyolc pécsi indult. Közülük Peterdi András volt a legeredményesebb, aki a csoportfordulóban még nem brillírozott (öt meccsből két győzelem), de aztán nagyon beindult: az elődöntőig öt ellenfelét verte meg, végül Somfai Pétertől 15-14-re kikapott – a szereplés bronzérmet ért. A 32-es táblára nem került pécsiek helyezései: Hoffbauer Márk 44., Rab Attila 56., Hesz Krisztián 59., Plazzeriano Gábor 92., Mátyás Pál 110.

A női párbajtőr egyéni versenyszám 113 fős mezőnyében négy pécsi indult, mindannyian táblára kerültek, ám a szombati folytatást csak Öhlmüller és Provender harcolta ki magának: előbbi végül a 30., utóbbi a 32. helyen végzett. További pécsi eredmények: Póka Bea 86., Tombory Liza 88. lett.

Első alkalommal szerepeltek versenyen a PTE-PEAC kerekes székes vívói: a kis indulólétszámok ellenére nagy elismerés jár nekik, hiszen hosszú napjuk volt, a hajnali utazás, a versenyzéshez szükséges klasszifikáció, majd egyből a versenykezdés. Molnár Gyöngyi végül bronzérmet szerzett, a férfimezőnyben pedig Somogyvári Imre 8., Kuizs Zoltán 10., Fazekas István 11. lett.

A csapatversenyben a női párbajtőrözőknél a PTE-PEAC (Öhlmüller Sarolta, Póka Bea, Provender Roxána, Tombory Liza) a 12. helyen végzett. A férfiaknál két pécsi csapat indult, az egyes számú (Berta Dániel, Hoffbauer Márk, Peterdi András, Tóth Gergely) az ötödik, a kettes (Hesz Krisztián, Plazzeriano Gábor, Rab Attila) a tizenötödik helyezést érte el.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.