SzerzŊdés a bangladesi kamarával

Uj Dunantuli Naplo - - Belföld–külföld - MW

Banglades gazdasági eredményei Európában is kiérdemlik a figyelmet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután a magyarországi hivatalos látogatáson tartózkodó bangladesi kormányfővel tárgyalt az Országházban. Sejk Haszina Vazed arról beszélt, hogy a nagy földrajzi távolság ellenére is jó az együttműködés Magyarország és Banglades között.

Orbán Viktor szerint az ázsiai országban bekövetkezett változás bizonyíték arra, hogy „akkor is lehet növelni egy nép jólétét, ha látszólag minden természeti erő és a megörökölt szegénység is ott áll a siker útjában”. A bangladesi gazdasági növekedés folyamatosan 6 százalék fölötti, a szegénységet az elmúlt 1520 évben sikerült körülbelül a felére csökkenteni, a várható élettartam pedig 10 évvel nőtt – mondta Orbán Viktor a Budapesten zajló víz-világtalálkozóra érkezett bangladesi miniszterelnök társaságában. A miniszterelnök szerint főleg a vízgazdálkodás, a mezőgazdaság, a gyógyszeripar és az oktatási technológia területén nyílhat új lehetőség a magyar cégeknek Bangladesben.

Délután a két kormányfő jelenlétében a két ország gazdasági kamarájának vezetői együttműködési aláírást kötöttek a Nemzeti Kereskedőház által szervezett üzleti fórumon.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.