Felszabadult foci kell az Újpest ellen

Labdarúgó-MK – A mislenyiek bíznak benne, hogy sok néző előtt fogadhatják riválisukat

Uj Dunantuli Naplo - - Dunántúli Napló - Szakács M.

Már a legjobb 16 közé jutás a tét a Magyar Kupában, és bizony a HR-Rent Kozármisleny csapatának nem lesz könnyű dolga, ha ki akarja csikarni a továbbjutást. Az élvonalban szereplő Újpest lesz ugyanis ma este a Misleny vendége Pécsett, a PMFC stadionjában.

Ha Magyar Kupa, akkor sokak emlékeznek még élénken Wittrédiék menetelésére, az előző kiírásban – még NB III.-as csapatként – a legjobb nyolcig jutott a baranyai együttes, kipöckölve az útjába kerülő Siófokot, Diósgyőrt, Bp. Honvédot és Puskás Akadémiát, négy előzetesen esélyesebbnek vélt csapatot. Idén azonban más a helyzet. Nem csak azért, mert időközben a Misleny feljutott a másodosztályba, hanem azért is, mert az utóbbi időben kimondottan pocsék formában vannak Lantosék. A kupában eddig a Veszprémen és a Nyíregyházán verekedte át magát a Kozármisleny, a bajnokságban viszont már szeptember vége óta nem tudott nyerni a gárda. Épp ezért, az Újpest ellen nem csak az osztálykülönbség, de az előjelek alapján is óriási bravúr lenne a továbbjutás.

– Veszíteni valónk abszolút nincsen – mondta Németh Zsolt, a Kozármisleny edzője. – Nyilván tudjuk, hogy az Újpest egy nagyon erős csapat, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de éppen ezért nem kell tartanunk a meccstől. Én nagyon bízom benne, hogy felszabadult játékot tudunk majd játszani, és, hogy merünk is játszani. Ez egy remek lehetőség arra a játékosoknak, hogy megmutassák, az utóbbi hetek bajnoki eredményei ellenére sokkal többre hivatott a társaság. A Kozármisleny először fog öszszecsapni az Újpesttel története során, így már csak ezért is különleges lesz a találkozó. Nagyon remélem, hogy sok szurkoló jön majd ki, és ne feledjük, ez egy kupameccs. Bármi előfordulhat.

Lantosékra nehéz meccs vár

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.