Települési program az idősekért

Uj Dunantuli Naplo - - CÍMLAP -

Látványos szakaszában jár a Mintaprogram a minőségi időskorért, amely nemcsak az Őszi Fény Idősek Otthona bővítését és modernizációját tartalmazza, de az aktívabb, a közösséggel szorosabb kapcsolatban megélhető időskor területén kutatást és mindenki számára elérhető tudásbázis felépítését is jelenti. Ápolók tanulmányútjait is megszervezik Norvégiába, illetve az ottani szakemberek ellátogatnak Baranyába tapasztalataikat kicserélni. A program segíthet a régióban működő intézmények előrelépésében is

Három férfi ellen emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség, akik két éve Sásd környékén kábítószerrel kereskedtek. A három sásdi férfi közül ketten testvérek, akik harmadik társukat már régebb óta ismerték. Kapcsolatuk arra terjedt ki, hogy kábítószert terjesztettek a városban. Az „anyagot” az elsőrendű vádlott szerezte be, majd azt eladta a két testvérnek, akik továbbértékesítették a fogyasztók felé.

A rendőri akció során az elsőrendű vádlott garázsában egy gázpalackokban nagy mennyiségű, részben már előre porciózott eladásra szánt kábítószert találtak.

A Baranya Megyei Főügyészség a vádlottakat többek között kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. Ezek közül a legsúlyosabb az elsőrendű vádlott bűncselekménye, akivel szemben akár életfogytig terjedő szabadságvesztés kiszabására is lehetőség van. Az elsőrendű vádlott előzetes letartóztatásban van.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.