Közösen dolgoznak a sikerért

Ötletes pályázatokkal, elképzelésekkel építik a jövőt

Uj Dunantuli Naplo - - SPORT – ROMONYA -

Pályázatokkal építi és szépíti a települést a romonyai önkormányzat.

Számos ötlettel javítaná tovább a településen élők közérzetét és szépítené a faluképet az önkormányzat. A közelmúltban beadott öt pályázat is ezt a célt szolgálja, az ötletek döntésre várnak. És miután az önkormányzat nem rendelkezik a megfelelő saját forrással, így lehetőség szerint pályázatokkal próbálják ezt a helyeztet orvosolni.

– A külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához szükséges erőés munkagépek beszerzésére nyújtottunk be pályázatot – kezdte a pályázatok sorát Herman József polgármester. – Traktort, fűnyírót, padkakaszát, rézsűkaszát, hótoló lapot, sószórót, seprőt, homlokrakót és vonólapot szeretnénk vásárolni, melyekkel hatékony, gyors munkavégzés érhető el.

A település pályázati aktivitását és az összefogáson alapuló pályázást jól példázza, hogy az orvosi rendelő volt körjegyzőség épületének egészségházzá alakítását két szomszédos önkormányzattal konzorciumi formában kívánják megoldani. Az irodából védőnői tanácsadót és a nők számára citológiai vizsgálót alakítanának ki, az épület külső felújításával, belső korszerűsítésével, korszerű burkolattal ellátott tíz férőhelyes parkolóval.

– A térségben jelentős beruházásra adtunk be pályázatot, melyben az ellátási körzetben élő bölcsődés gyermekek elhelyezését céloztuk meg, négy települését kiszolgálva – tette hozzá a polgármester. – Ismerve a szülők elhelyezkedési szándékát, égető szükség van a bölcsőde megépítésére.

Ezek mellett egy 150 négyzetméteres területen sportparkot építenének kültéri tornaeszközökkel, illetve kívül-belül megújítanák a helyi kultúrházat.

Fotó: Jeki Gabriella

A gyereksereg mindig vidám a romonyai játszótéren

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.