Egyre vonzóbb a település és a lehetőségek

Uj Dunantuli Naplo - - SPORT – ROMONYA - Az összeállítás a Romonyai Önkormányzat támogatásával készült. Összeállította: Jeki Gabriella

Több területen is igyekszik egyre vonzóbbá tenni a települést a romonyai önkormányzat. Újra bevezette például azt a korábban már létező, de a forrás szűkössége miatt megszüntetett támogatási formát, melylyel a születéseket támogatja. Ennek értelmében minden megszületett gyermek után 50 ezer forintos támogatást ad az önkormányzat.

A nyugodt környezet Romonya nagy előnye

– Aktívan közreműködtünk a szociális tűzifa szétosztható mennyiségének meghatározásában, és javaslatot tettünk a pályázaton elnyert 28 erdei méter tűzifa saját forrásból történő kiegészítésére további 12 erdei méter megvásárlásával, ami meg is történt – hangsúlyozta a polgármester. – Fontos, hogy falugondnoki szolgáltatást tartunk fenn, melynek célja a külterületié s belterületi lakotthelyek intézményhiányából eredő hátrányainak enyhítése.

Hozzátette: az óvodában jól felszerelt körülmények között, magas színvonalú szakmai munka folyik. Kiemelte a rendkívül szép és egyre szebb településképi megjelenést és az összközműves í tettségmeglétét.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.