Lánglovagjaink védték a megyét

Aláírták a szerződést, épülhetnek az új laktanyák

Uj Dunantuli Naplo - - CÍMLAP - Fotó: Laufer László Hajdu Zsolt

BARANYA Az évértékelő sajtótájékoztatón jelentette be tegnap a várható új fejlesztéseket is Mácsai Antal, a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei igazgatója. Ez alapján tűzoltóőrs épül Sásdon és Villányban, két tűzoltólaktanya pedig Pécsett, az Expo Center szomszédságában és az Engel János úton. Az igazgató a tűzesetek számának csökkenéséről számolt be, az elmúlt évben összesen 1646 esetben riasztották a lánglovagokat, ebből 547 alkalommal tűzhöz és 720 műszaki mentéshez. Eredményként értékelte, hogy az elmúlt évben nem követelt halálos áldozatot a szén-monoxid.

Az elmúlt év munkáját értékelő sajtótájékoztatón jelentette be a várható új fejlesztéseket is Mácsai Antal, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Mint hangsúlyozta, Baranya megyét kiemelten érintik a következő évek beruházásai, 2020 szeptemberéig két tűzoltóőrsöt és két tűzoltólaktanyát építenek meg és adnak át, a beruházással kapcsolatban a támogatási megállapodást is aláírták már a minisztériumban.

– A tervek szerint még idén befejeződnek a villányi és a sásdi őrsök könnyűszerkezetes épületeinek kivitelezési munkái. Pécsett, az Expo Center szomszédságában épülhet meg az egyik új laktanya, a másikat pedig az Engel János úton alakítjuk ki, a jelenlegi épület szomszédságában. Az ütemterv szerint ez a létesítmény készül el legkésőbb, várhatóan 2020 szeptemberében vehetjük birtokba az épületet. Emellett különböző védőfelszerelések, védőruhák, bevetésirányítási eszközök beszerzésére is nyílik lehetőség, illetve jövőre három új gépjárműfecskendő is érkezik a megyébe – mondta Mácsai Antal.

Az igazgató a tűzesetek számának csökkenéséről számolt be, ez a tendencia a 2012-es bázisévhez viszonyítva immár szinte folyamatosnak tekinthető. Az elmúlt évben összesen 1646 esetben riasztották a lánglovagokat, ebből 547 alkalommal tűzhöz és 720 műszaki mentéshez. A szakember eredményként értékelte, hogy az elmúlt évben nem követelt halálos áldozatot a szén-monoxid, illetve a hangsúlyos megelőző tevékenységnek köszönhetően nem volt kiemelkedő katasztrófa sem a megyében.

Pécsett lángoló autót is oltottak tavaly

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.