Raksányiék alig várják a következő meccset

Kosárlabda – Szerdán a Cegléd jön a PEAC-Pécshez

Uj Dunantuli Naplo - - CÍMLAP - K. Mayer András andras.mayer@mediaworks.hu

Több mint kéthetes szünet után játszik újra tétmeccset a PEAC-Pécs női kosárlabdacsapata, amely szerdán a Ceglédet fogadja. A csapatkapitány, Raksányi Krisztina szerint mindenki alig várja már, hogy ismét pályára lépjenek.

Legutóbb február közepén játszott bajnokit a PEAC-Pécs, akkor idegenben 8375-re kikapott a Győrtől. Azóta csak edz, készül a csapat, ugyanis Borisz Maljkovics együttesének több mint kéthetes szünete volt.

Ennek azonban most vége, szerdán (18.00) ugyanis bajnoki rangadóval, egy nagyon fontos meccsel folytatódik a szezon: a Ceglédet fogadják Raksányi Krisztináék. Sőt, három nappal később jöhet az újabb nagy csata, akkor a Miskolc látogat a Lauber Dezső Sportcsarnokba.

– Az első hét elég kemény volt fizikálisan – mesélt a kéthetes szünet alatt történtekről Raksányi Krisztina, a PEAC-Pécs csapatkapitánya. – Ugyanakkor a csapat szempontjából nagyon fontos volt ez az időszak: erőnlétileg valóban sokat javultunk, és a csapategységen is tudtunk tovább erősíteni. Most már nyilván mindenki alig várja, hogy tétmeccset játsszunk, hiányzik már a mérkőzések hangulata, az adrenalin, éhesek vagyunk a játékra. Remélem, mindez jól is néz majd ki a Cegléd elleni bajnokin.

Amelyet mindenképpen meg kell nyernie a PEAC-Pécsnek. Aztán be kell húzni a Miskolc elleni meccset is.

– Az a célunk, hogy az alapszakasz végén az első négyben legyünk, ehhez pedig valóban mindkét meccset hoznunk kell. Talán a Cegléd ellenit tartom nehezebbnek, ugyanakkor rögtön hozzátehetem, a Miskolc elleni szombati bajnoki pedig azért lesz kemény számunkra, mert csak két napunk marad arra, hogy felkészüljünk rá – fogalmazott Raksányi.

A TABELLA ÁLLÁSA A KÖVETKEZŐ:

1. Sopron 14 győzelem/3 vereség, 2. Szekszárd 14/3,

3. Győr 13/4, 4. PEAC-Pécs 12/4, 5. Miskolc 11/6, 6. Cegléd 11/6, 7. Zalaegerszeg 8/9,

8. Vasas 5/13, 9. PINKK-Pécsi 424 3/14, 10. MTK 1/15, 11. BEAC-Újbuda 1/16.

Fotó: Laufer László

Raksányi Krisztináék nagyon sokat dolgoztak az elmúlt két hétben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.