Komló büszke lehet a kéziseire

Jó meccsen, csak három góllal kaptak ki Szöllősiék a Szegedtől

Uj Dunantuli Naplo - - CÍMLAP - SZ. M.

KOMLÓ Aki kilátogatott a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapatának Szeged elleni szombati hazai bajnokijára, alighanem olyan élménnyel gazdagodott az első félidőben, amit jó sokáig elraktározhat majd magában. A Komló ugyanis az első harminc percben úgy játszott, hogy egy távolról jött idegen meg nem mondta volna, a két fél közül melyik a magyar bajnokság egyik kiscsapata, és melyik az, amelyik a Bajnokok Ligájában edződik. Kilvinger Bálint együttese hatalmas szívvel, ötletesen és szépen kézilabdázott, Ante Granics pedig parádézottak apuban. Ez pedig elégi s volt, hogy a baranyaiak meglepjék világ klasz sz i sokkal felállóellenfelüket, az első félidőt ugyanis 16-15re megnyerték.

És a folytatás sem volt nagyon más, igaz, a kicsit talán fáradt Szeged összekapta magát a meccs végére. A világ rendje nem borult fel, a BL-csapat fordított és nyert is, de a 23-26-os végeredmény miatt aligha kell szégyenkeznie Katzirtzéknak. Sőt! Inkább büszkének kell lenniük magukra, úgy, ahogy valószínűleg egész Komló is büszke rájuk.

KOMLÓ A félidei eredményt posztolták a Facebookon is: való igaz, jól nézett ki, hogy Komló–Szeged 16-15! A vége ugyan 23-26 lett, de ez senkinek sem rontotta el a kedvét, mert Kilvinger Bálint együttese kiváló, élvezetes meccsel ajándékozta meg szurkolóit, s a Bajnokok Ligájában vitézkedő vendégeknek, akik sztárok sokaságával álltak fel, bizony oda kellett figyelniük, hogy meglegyen a nyilván előre betervezett győzelem.

– Bíztam benne, hogy szoros mérkőzést játszunk, mert az ősszel Szegeden nem sikerült – mondta Kilvinger Bálint, a komlóiak vezetőedzője a meccs után. – Ma fel tudtunk nőni a feladathoz. Mindig nagyszerű élmény ilyen kiváló hangulatban játszani, köszönjük a közönségünknek. Titkon bíztunk benne, hogy a Szeged a sok meccse miatt nehezen melegszik be. Fontos, hogy végre azt játszottuk, ami nekünk az erősségünk, erre lesz szükségünk a bajnokság következő periódusában. Gratulálok a csapatomnak, a Szegednek sok sikert kívánok a Bajnokok Ligájában.

– Nagyon rossz első félidőt játszottunk, tizenhat gólt kaptunk. A fordulás után már csak hétszer talált be a Komló. Látszott a csapaton a szerdai BL-küzdelem, nagyon fáradtan mozogtunk. A hazaiak jó játékkal és jó kapusteljesítménnyel rukkoltak elő – értékelt Juan Carlos Pastor.

A Komló legközelebb (március 18.) Gyöngyösön lép pályára.

SPORT36-KOMLÓ– MOL-PICK SZEGED 23-26 (16-15)

Férfi kézilabda NB I. Komló, Városi Sportcsarnok 1000 néző. V.: Herczeg, Südi. SPORT36-KOMLÓ: GRANICS – Szkokán 1, OBRADOVICS 4, Jerkovics 4, PRIBANICS 7, Katzirz 3, Hoffmann 2/1. Csere: Selymes (kapus), Szöllősi B., Sunajko F. 1, Kékesi 1, Pethő, Kovács, Laufer. Vezetőedző: Kilvinger Bálint.

MOL-PICK SZEGED: Kasztelics – Sostarics, BUNTICS 7, Blazsevics, Källman 1, Zubai 1, Obranovics. Csere: SIERRA (kapus), S. Sunajko, Bodó, Balogh 1/1, SKUBE 7/3, Gaber 2, Pedro 3, Gorbok 4, Bánhidi. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. HÉTMÉTERESEK: 1/1, ill. 6/4. KIÁLLÍTÁSOK: 12, ill. 10 perc. TOVÁBBI EREDMÉNYEK: Budakalász– Orosháza 29-26, Vác–Gyöngyös 23-22, Eger– Csurgó 31-36, Cegléd– Balmazújváros 24-24.

Fotó: LöfÁer Péter

Katzirtz Dávid (labdával) és a Komló remek meccset játszott a Szeged ellen

Ante Granics, a Komló kapusa remekül védett a Szeged ellenFotó:

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.