Fúvócsővel versenyeztek

Bagoly, róka és vaddisznó, tűheggyel a szívében Izgalmas sporteseményen jártunk szombaton Siklóson. A fúvócsőverseny igazi különlegesség, egy új változatával pedig akár a dartsnak is nagy vetélytársa lehet.

Uj Dunantuli Naplo - - CÍMLAP - Mészáros B. Endre endre.meszaros@mediaworks.hu

SIKLÓS Izgalmas sporteseményen jártunk szombaton Siklóson. A fúvócsőverseny igazi különlegesség, egy új változatával pedig akár a dartsnak is nagy vetélytársa lehet.

SIKLÓS Az bizonyára mindenkinek ismerős, amikor az általánosban a töltőceruza külső házából papírgalacsinokat lövöldöznek egymásra a kisiskolások. Bizony nem magyar különlegesség ez, ma már Angliában kis csomagban komplett felszerelést kínálnak a gyerekeknek, ha óraszünetekben ilyesmivel akarják múlatni az időt. És a fúvócsöves versenysportban is felzárkóztunk a legjobbakhoz. Egy ideig szentesi központtal zajlottak a küzdelmek, pár éve pedig Siklós, az

Apró Paták LSE fúvócsöves alosztálya a legfőbb bázisa a hazai célba fúvásnak – tudtuk meg Bohár Ervintől, a sportegyesület elnökétől.

A hétvégén volt egy újabb nagyszabású verseny Siklóson, több mint harmincan hozták el 1,5-3 méteres lőfegyvereiket a Batthyány Kázmér úti SKI iskolába, ahol a folyosókon megbúvó rókára, bagolyra, vaddisznóra, tizenöt különböző állati célpontra ment a küzdelem.

Nem mindennapi, ahogy ez a vetélkedés zajlik. A céltól 1226 méterre ott áll az egész család, hogy a fúvócsöves édesapának, vagy éppen a fiúnak, kislánynak szurkoljanak. Nekem mondjuk a róka körvonalai sem voltak biztosak ilyen távolságból, holott nem elég csak az állatmakettet megcélozni, azon egy 10 centis kör az igazi találat. Hangtalan nyugodt baráti légkörű vetélkedés ez, s bár a versenyzők az ország minden részéből érkeznek, mégis mindenki ismeri a másikat. Az 5-10 éves gyerekek is beszállnak, külön csatát vívnak megfelezett távolságról, az állatmakettek pedig olyanok, mint egy tűpárna, mert egyszerre három-négy versenyző is beléjük ereszti egymástól jól elkülöníthető munícióját. Döbbenetesen csendes és pontos minden találat. S még milyen izgalmas lehet egy igazi terepverseny, amikor erdei környezetben, több kilométeres pályán barangolva kell becserkészni a célvadakat!

A szerző felvételei

Az ország szinte minden részéből érkeztek versenyzők

Tizenöt különböző célpontra lőttek

A fiatalabb korosztály is versenybe szállt Siklóson

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.