Versmondástól a Tháliáig

Tóth Eszter már hatéves korától színésznőnek készült

Uj Dunantuli Naplo - - MEGYEI KÖRKÉP - Dittrich Zsófia zsofia.dittrich@mohacsiujsag.hu Fotó: Thália Színház

Gyermekkora óta tudta, hogy színésznő szeretne lenni. A mohácsi születésű Tóth Eszter kezdetben iskolai versmondó versenyeken lépett fel, ma a Thália Színház színésznője, s rengeteg neves pályatárssal dolgozhatott már együtt.

–Miképp indult a pályája?

– Hatéves korom óta tudtam, hogy színésznő szeretnék lenni. Az általános iskolában mindig elvittek versmondó versenyekre, melyek a legfontosabbak voltak számomra, hiszen nagyon szerettem szavalni.

– Még gimnazista volt, amikor megkapta első szerepét a Klipperek című ifjúsági sorozatban.

– Így van. A gimnáziumi drámatagozattal minden nyáron készítettünk egy kis műsort a Művészetek Völgyében, Kapolcson. Ebben látott meg Takács Vera, a Klipperek című sorozat rendezője, aki aztán válogatásra hívott, és így kaptam szerepet a szériában.

– A gimnázium után hova vezetett az útja?

– Miután a harmadik próbálkozásra felvettek a Színházés Filmművészeti Egyetemre, Máté Gábor osztályába kerültem. Nagyon kemény öt év következett, amelyből rengeteget tanultam és tudtam meg saját magamról. Diploma után játszottam a Kolibri Pincében, valamint az Örkény István Színházban, ma már a Thália Színház színpadán szerepelek, immáron öt éve.

– Hogy került be a Thália társulatába?

– Az egyetem után egy casting során bekerültem a Hacktion című m agyarakció filmsorozatba. Nagyon szeretek forgatni. Innen hívott a sorozat producere, Kálomista Gábor a Tháliába, ahol azóta is nagyon jól érzem magam. Éppen a színházhoz való szerződésemkor alakult a társulat, és szerencsémre nagyon jó kis csapatba kerülhettem. Itt játszom a mai napig, és igyekszem ellesni kiváló kollégáimtól a mesterséget.

Örömmel járok haza a szülőfalumba, Bárba

– Mit érez legnagyobb sikerének az eddigi pályafutása során?

– Hatalmas dolog volt számomra, amikor bekerültem a Boeing, Boeing – Leszállás

Párizsban című darabba, melyben nem másokkal játszom együtt, mint Molnár Piroska, Pindroch Csaba, Schell Judit, Gubás Gabi és Vida Péter.

– Sok minden köti a fővároshoz.

– A munkám ellenére sosem terveztem, hogy Budapestre költözöm. Örömmel járok haza a szülőfalumba, Bárba, illetve Mohácsra, ami szerintem az egyik legszebb magyar város.

Tóth Eszter, az Ecc-pecc kimehetsz című színdarab előadásán

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.