Német perec, indiai tánc, nemzetek feletti jókedv

Páratlanul színes forgatag töltötte meg a rendezvényközpontot

Uj Dunantuli Naplo - - CÍMLAP - Nógrádi László laszlo.nogradi@mediaworks.hu Fotók: Löffler Péter

PÉCS Páratlanul színes kavalkád töltötte meg szombat este a pécsi Expo Centert az egyetemen tanuló külföldi diákok kultúráját bemutató Nemzetközi Esten. A 23 éves hagyományt folytató rendezvényen mintegy háromezren szórakoztak hajnalig, miközben zenével, tánccal ismerkedtek egymás értékeivel – és persze tucatjával kínálták és kóstolták a világ minden sarkát megidéző nemzeti ételeket. A magyar gasztronómiát egyebek közt a PTE rektora által főzött marhapörkölt képviselte, de nem akadt nemzet, akinek a pultjánál ne tolongtak volna százával az érdeklődők a főleg angolul és németül kommunikáló forgatagban.

Színesebb program aligha létezhet Pécsen annál, amikor száznál több nemzet fiataljai töltik meg az Expo Centert a Nemzetközi Est programjaival.

A nagyvilág költözik minden alkalommal Pécsre, amikor az International Evening idején megtelik a hatalmas sátorkomplexum a Pécsi Tudományegyetemen tanuló külföldi diákokkal és hazai vendégekkel. Pontosabban, a már ideköltözött, várost belakó és felpezsdítő nagyvilág sűrűsödik egyetlen helyszínre, amely szombat este 23 éves hagyományt folytatva jelenítette meg egy elképesztő kavalkádban minden szépségét.

Felsorolni is lehetetlen mindent, hiszen a háromezer résztvevő mintegy két tucat ország ételeit és italait kóstolhatta meg, rengeteg koncertet vagy táncelőadást élvezhetett, és persze ezernyi örömteli találkozásban lehetett része. Az egyetem rektora által főzött magyar marhapörkölttől az albán bureken, a japán szusin és spanyol paradicsomos kenyéren, nigériai csirkén, indiai tésztabatyukon és német pereceken át a jordán datolyáig számtalan finomság akadt, miközben három helyszínen ment a zene és tánc, az éjszakába nyúlva. Egyedülálló élmény volt mindenkinek, amely bizonyára kitart a jövő tavaszig.

További képek és videók: bama.hu

A nigériai hallgatók asztalán sok finomságot találtunk

Természetesen a magyar hallgatók is kitettek magukért

Így festett Norvégia ízekben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.