Kiszállítás: a környezet terheléséért is fizetni kell

A környezet terhelése miatt szednének díjat az áruházláncoktól

Uj Dunantuli Naplo - - CÍMLAP - Az éves árbevétel után fizetnének MW

A házhoz szállítási szolgáltatással együtt folyamatosan növekvő környezetterhelés után is díjat fizethetnek majd a jövőben a napi fogyasztási cikkeket kínáló áruházláncok – értesült a Magyar Idők. A Levegő Munkacsoport álláspontja szerint indokolt a kormánynak azon szándéka, amely célzott anyagi hozzájárulást vagy az eddigieknél nagyobb szerepvállalást vár el a kereskedelmi nagyvállalatoktól a környezetvédelem területén. A változtatást a házhoz rendelhető napi kiszállítások számának növekedése is indokolja.

A házhozszállítási szolgáltatással együtt folyamatosan növekvő környezetterhelés után is díjat fizethetnek a jövőben a napi fogyasztási cikkeket kínáló áruházláncok – írta a Magyar Idők. A Levegő Munkacsoport szerint indokolt a kormány szándéka, amely célzott anyagi hozzájárulást vagy nagyobb szerepvállalást vár el a kereskedelmi vállalatoktól a környezetvédelemben.

Nyugati mintára tehát nem csak a parkolóhelyek száma alapján, hanem annak függvényében is fizethetnek környezetterhelési hozzájárulást az áruházláncok, hogy végeznek-e kiszállító szolgáltatást. A házhoz rendelhető napi bevásárlások számának jelentős növekedése a közúti járműforgalmat is erősen megterheli. A szakmai konzultáció előtt álló javaslat szerint (amely állítólag legalább 20 milliárd forint beszedését tervezi) a hozzájárulásként fizetendő díj a napi fogyasztási cikkeket árusító cégek éves árbevételének meghatározott százaléka lenne.

Fotó: M. Schmidt János

Jelentősen nő a házhoz szállítások száma

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.