Új lakások a fiataloknak

Uj Dunantuli Naplo - - CÍMLAP - W. K.

A fiatalok helyben tartását kiemelten fontosnak tartja az önkormányzat, ezért a város indul az Esély Otthon című pályázaton. A vissza nem térítendő támogatással cél, hogy a fiatalok esélyt kapjanak a kisebb településeken a családalapításra, az otthonteremtésre és a munkavállalásra.

A fiatalok helyben tartását kiemelten fontosnak tartja az önkormányzat, ezért a város indul az Esély Otthon című pályázaton. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatással cél, hogy a fiatalok esélyt kapjanak a kisebb településeken a családalapításra, az otthonteremtésre és a munkavállalásra, valamint hogy a vidéki települések is vonzóak legyenek a fiatalok számára.

Bóly tizenhárom, a mai kor igényeinek megfelelő lakás kialakítását tervezi – a 18 és 35 év közti fiatalok ezekben meghatározott ideig lakhatnának, csak a rezsit kellene fizetniük. Az átépítendő ingatlant az önkormányzat biztosítaná, a szükséges felújítási munkákhoz négyzetméterenként 100 ezer forint pályázati támogatás nyerhető. Saját forrásaiból további 25 millió forintot szánna a város a fejlesztésre. A program részeként a fiatalok személyre szabott segítséget is kaphatnának például ahhoz, hogy vállalkozási ötleteiket kidolgozzák és helyben megvalósítsák – a pályázat részleteiről nemrég fórum keretében tájékoztatta Hárs József, Bóly polgármestere a helyi fiatalokat.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.