Hibás volt, így tele lett a kuka

Másfél hétig nem tudták elszállítani a szemetet

Uj Dunantuli Naplo - - CÍMLAP - Wald Kata katalin.wald@mediaworks.hu

Másfél hétig gyűlt a szemét egy társasházi hulladékgyűjtőben és környékén – a kuka egy alkatrésze letört, üríteni nem tudták. A javítás amúgy nem sok idő – feltéve, hogy a közös képviselő is tud a problémáról.

Másfél hétig gyűlt a szemét egy társasházi hulladékgyűjtőben és környékén – a kuka egy alkatrésze letört, üríteni nem tudták. A javítás amúgy nem sok idő – ha a közös képviselő tud a problémáról.

Február vége óta gyűlt a szemét egy Anikó utcai társasház 1100 literes kukájában – ami nem fért a gyűjtőedénybe, az mellé került, szemétdombbá változtatva a területet. A környéken élők jelezték lapunknak a problémát – nem értették, miért nem szállítják el másfél hete a hulladékot.

Érdeklődésünkre a Biokomtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a cég hulladékszállításért felelős munkatársai február 28-án jelezték a társaságnak, hogy az Anikó utca 8-as számú társasház előtti hulladékgyűjtő edény emelőcsapja letört, nem tudják kiüríteni. Mivel az edény a társasház tulajdona, azt a lakóknak kell megjavíttatni. – Volt már ilyen esetre példa más társasháznál, ott pár nap alatt rendeződött a dolog – közölte a társaság.

Mint kiderült, a közös képviselőt senki nem értesítette a problémáról: mikor múlt pénteken tudomást szerzett róla, rögtön szerelőt hívott, aki tízezer forint körüli áron még aznap meg is javította a szerkezetet.

A konkrét példa kapcsán Nagy Emil, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Szövetségének baranyai elnöke kérdésünkre elmondta, ha egy hulladékgyűjtő meghibásodik, mindenképp értesíteni kell a közös képviselőt, hisz neki kell intézkednie. Lezárhatja például a fedelét, kérheti a lakókat, hogy ne használják, amíg meg nem javítják – így elkerülhető, hogy az „egekig” gyűljön benne a hulladék.

Fotó: Laufer László

Többször előfordul, hogy nem fér a kukásedénybe a felgyülemlett szemét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.