Harkányi gyógyír a pikkelysömörre

Uj Dunantuli Naplo - - MEGYEI KÖRKÉP - M.B.E.

A hétvégén, szombaton Harkányban tartotta éves közgyűlését a Magyarországi Pszoriázis (pikkelysömör) Klubok Egyesülete. A tisztújító közgyűlésen Gilbert Csabát választották meg elnöknek, aki a Harkányi Pszoriázis Centrum munkatársa, a jövőben pedig várhatóan itt lesz a székhelye az ezer tagot számláló, betegklubokat tömörítő egyesületnek.

Az egyesületről tudni kell, hogy igen fontos szerepe van, miután jelenleg a betegségeket jelenleg 15 különböző csoportba sorolják, de a pikkelysömör sehova sem tartozik. Másrészt a hazánkban érintett 250 ezer ember számára a betegség különös gonddal jár, az érintettek sokszor maguk is kevés információval rendelkeznek betegségükről, amit ugyanakkor a környezetük számára is elfogadhatóvá kell tenni.

A hat éve alakult egyesületnek most a szegedi bőrklinikán van a székhelye, de már elkezdődött a folyamat, ami a harkányi központú működést készíti elő. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy Harkány gyógyvize a pszoriázisos betegek számára a leghatásosabb kezelést biztosítja.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.