SMS

Uj Dunantuli Naplo - - KORZÓ -

„ÓRA”: Végre újra a pontos időt mutatja a Zipernowskyiskola falán található köztéri óra! Hálásan köszönjük, hogy a szerkezetet beállították, az öregdiákok és minden pécsi nevében!

„VÁSÁRLÓ”: Átverés ellen tájékozódás – olvasom a jó tanácsot a Postabontásban. Egyet is tudnék érteni vele, viszont amit tapasztalok, az a következő: a terméken világoskék alapon, fehér színű bolha, méretű betűk. Tájékoztatás címszó alatt.

„SZAKEMBEREK”: Haza lehetne csábítani a szakembereket – olvasom a DN-ben. Hát akkor rajta, ne késlekedjünk! Szerintem alig akad olyan ember, akinek családtagjai, barátai közül ne lenne valaki külföldön, azért, mert csak így tudja biztosítani a megélhetést a maga vagy családja számára. Szomorú dolog ez, és nagyon remélem, hamarosan tényleg eljön az az idő, amikor visszatérnek ezek az emberek és itthon is találnak maguknak munkát. Olyan munkát, amiből tisztességesen meg is tudnak élni, gyermekeiket el tudják tartani. Mert megengedhetetlen, hogy gyerekek úgy nőjenek fel, hogy édesapjukat csak havonta egy-két napra látják – mert sajnos sok ilyen példát tudnék felsorolni.

„AUTÓS”: A Szigeti út–Magyarürögi út kereszteződésénél rendkívül nehézkes a közlekedés. A 6-os út felé balra kikanyarodni szinte lehetetlen, olyan kevés ideig kap zöldet a Szigeti útról érkező jármű. Olvastam korábban, hogy körforgalom építésén gondolkodnak a csomópont esetében – én úgy látom, indokolt és sürgető is lenne ennek megvalósítása. Mert a mostani állapot sokáig szerintem tarthatatlan.

„LAKÓ”: Tolerancia – a kulcsszó. Olvasom a Postabontásban. Egyet is tudok érteni vele, viszont akkor azért elég nehéz higgadtnak és nyugodtnak maradni, amikor a szomszédot hiába kérem, hogy ne üvöltesse a zenét egész délután, ő ezt meg se hallja. Persze nem azért nem hallja, mert olyan hangos a zene, és nem jut el hozzá, amit kérek. Azért nem hallja, mert egyszerűen nem érdekli, hogy a többiek esetleg egy kis csendet és nyugalmat szeretnének. Na, ilyenkor azért elég nehéz megértőnek és elfogadónak maradni!

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.