Kiesőkből dobogósok

Szárnyal a Mohács a nőikézilabda-NB I./B-ben

Uj Dunantuli Naplo - - SPORT - Máté Balázs balazs.mate@mohacsiujsag.hu

Mind az öt tavaszi mérkőzését megnyerve már a bajnoki tabella harmadik helyén áll az MTE a nőikézilabda-NB I./B-ben. Bauer Zsolt, az egyesület elnöke szerint idén cél az első öt hely valamelyikének megszerzése, jövőre viszont merészebb álmaik is lehetnek. Egészen pontosan 720-an(!) voltak tanúi a Városi Sportcsarnokban szombaton este az MTE újabb, ragyogó győzelmének. Az élvonalbeli játékosait is bevető Dunaújvárost magabiztosan, hét góllal verték (2922) meg a hazaiak. Mindez talán már nem is annyira meglepő, hiszen a tavalyi szezon végén kieső helyen végzett csapat (amely csak a szövetség felkérésére maradhatott tagja az osztálynak) már ősszel is remekelt, idén pedig még rátettek pár lapáttal, s mind az öt tavaszi mérkőzésüket megnyerve már harmadik a bajnoki tabellán.

– Kiválóan sikerült a keret és a szakmai stáb átalakítása – válaszolta a sikerek titkát firtató kérdésünkre Bauer Zsolt, az MTE elnöke. – Gerber Csaba, a szakosztály új igazgatója nagyszerű munkát végez, csakúgy mint a szintén új edző, Borbándi István. A szakmai stáb javaslatára szerződtetett játékosok is telitalálatnak bizonyultak. Székely Katalin személyében pedig nemcsak egy nagyszerű játékost nyertünk, hanem tulajdonképpen egy második edzőt is, aki ráadásul a pályán is együtt van a játékosokkal.

Bauer Zsolt hozzátette, a várostól is minden segítséget megkapnak a sikeres szerepléshez, a tervek szerint jövőre sor kerülhet a csarnok elavult burkolatának a cseréjére is.

– Az első öt hely valamelyikének megszerzését tűztük ki célul, ezt szerintem teljesíteni is tudjuk. Ennél merészebb álmaink ebben a szezonban nincsenek, jövőre azonban, ha sikerrel zárulnak a most még csak reménybeli szponzorokkal a tárgyalások, akár meszszebbre is tekinthetünk – fogalmazott Bauer Zsolt.

Az elnök érdeklődésünkre elmondta azt is, szeretnék elérni, hogy a korábbi esztendőkben tapasztaltakkal ellentétben a szülők ne vigyék Kozármislenybe vagy a NEKÁ-hoz kézizni a gyerekeiket, ehhez pedig egy nagyon jó felnőtt csapatra is szükség van.

Fotó: mohacsiujsag.hu

Képünkön: szombati győzelem után felhőtlen volt a lányok öröme

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.