Remek játékával jócskán az ellenfelei fölé nőtt

Labdarúgás – Édesapjának is tetszettek Kónya Dávid góljai

Uj Dunantuli Naplo - - SPORT - K. Mayer András andras.mayer@mediaworks.hu

Az egész családja látta, ahogy háromszor is betalál a Dunaújváros elleni bajnokin: kétségtelen, Kónya Dávid volt a szombati PMFC-meccs hőse.

– Milyen érzés volt erős, nagydarab középcsatárnak lenni?

– Nagyon jó volt, kifejezetten tetszett a poszt – mondta mosolyogva Kónya Dávid, aki nem egy szálfatermetű legény, de játékával most jócskán ellenfelei fölé nőtt. – Volt már olyan edzőmeccs, amelyiken kipróbáltuk ezt a felállást, Márton Gábor pedig jelezte a héten, hogy meg szeretné lepni a dunaújvárosiakat, ezért így fogunk kezdeni, én leszek a középcsatár. A védőik nagydarabok, nehezebben mozognak, fordulnak, kevésbé tudják lebiztosítani egymást, én pedig ugye sokkal gyorsabb vagyok náluk. Nem mellesleg már biztosan készültek rám, mint jobbszélsőre. De ugyebár hiába.

– Nem kérdés, bejött a húzás, három gólt is szerzett.

– Az első két helyzetemből kétszer is betaláltam, ennél több nem is kell a jó kezdéshez. Valóban bejött a húzás, biztosan nem örültek neki a vendégvédők, bár nem tették szóvá, hogy mit futkosok anynyit ott középen.

– A második gólja gyönyörű volt: szépen visszahúzta a jobb felsőbe.

– Úgy éreztem, a lövés előtt kicsit hosszan toltam meg a labdát, de szerencsére a védő nem lépett ki. Úgy gondoltam, visszahúzom a jobb felsőbe, sikerült jól eltalálnom, nagyon örültem neki!

– Az édesapja, a korábbi pécsi kedvenc, Kónya Mihály látta?

– Igen, ott volt a család a meccsen! Tetszett neki. De nemcsak a gólom, a góljaim, hanem a csapat játéka is: az, ahogy a középpályán játszottunk, amilyen agresszívak voltunk. Utána el is mentünk egy cukrászdába a szüleimmel és a testvéremmel, Kornéllal, s ott megbeszéltük a történteket.

– Ez a győzelem visszaadta a szurkolók, és nyilván a játékosok hitét is.

– Én is így érzem. A múltkori interjúban mondtam, hogy rangadót kell nyernünk, mert az ősszel nem sikerült. Most összejött, ráadásul nagy fölénnyel, 5-1-re győztünk, ami önbizalmat ad nekünk a folytatásra.

– Ha már folytatás: sokan kérdezik tőlem, hogy nem megy-e magasabb osztályba, mert biztosan ott is megállná a helyét. Keresik már?

– Nem jött még megkeresés magasabb osztályból, de lehet, hogy a nyáron lesz belőle valami. Két vizsgám még visszavan a fogorvosin, azokat megcsinálom, júniusban pedig befejeződik a bajnokság, utána meglátjuk, mi lesz.

Fotó: Laufer L.

Kónya Dávid rendszerint sok gondot okoz az ellenfelek védőinek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.