Ma este a Jászberényt fogadja a Panthers

Uj Dunantuli Naplo - - SPORT - Szakács M.

A hétvégén egy egészen furcsa meccsen szenvedett vereséget a PVSK-Pannonpower férfi kosárlabdacsapata Sopronban. Ugyan a pécsiek három negyeden át remekül játszottak, a mérkőzésen dobtak összesen 15 triplát, végül mégis tízpontos vereséget szenvedtek.

– Valóban jól mentek a triplák, 38 százalékkal dobtunk kívülről, ami idegenben extra – reflektált a felvetésre Csirke Ferenc, a Párducok vezetőedzője. – Ugyanakkor ez úgy jött össze, hogy az első, meg a harmadik negyedben hatvan százalék körül dobtunk, a második tíz percben viszont összesen volt két hármasunk, azon kívül nem is tudtunk pontot szerezni.

A vereség oka tehát megvan – a pocsék második negyed –, azonban máris itt az újabb feladat, hiszen ma este már a Jászberényt látják vendégül Budimirék. Csirke úgy fogalmazott, hogy ha el akarják érni céljukat, a play offba kerülést, akkor nincs más lehetőségük, minthogy a Lauber Dezső Sportcsarnokban megverjék a Jászberényt ma este.

– Érdekes ez a számolgatás – jegyezte meg Csirke. – Ha ugyanis megnyerjük mind a négy hátralévő meccsünket, egy kis szerencsével akár az ötödik helyre is beérhetünk, és akkor a középszakaszban a felsőházban folytathatjuk. Ez persze nem egyszerű feladat, hiszen bravúrra is szükség lenne hozzá. Helyezéstől függetlenül amúgy látszik, hogy a csapat fejlődik, így most csak azzal foglalkozunk, hogy a hátralévő bajnokikból a lehető legtöbbet megnyerjük. Ebből csak azt akarom kihozni, hogy ne számolgasson senki. Mi sem azt tesszük, hanem csak az előttünk álló feladat lebeg előttünk. Most éppen az, hogy megverjük a Jászberényt.

Fotó:L. L.

Csirke szerint nyerniük kell

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.