Koncz Zsuzsa is fellép majd a siklósi várban

Jön a Neoton Família, Charlie, Demjén „Rózsi” és Koncz Zsuzsa is

Uj Dunantuli Naplo - - CÍMLAP - Mészáros B. Endre endre.meszaros@mediaworks.hu

Új a várkapitány, Szentgyörgyváry Péter de új a könnyűzenei programszervező is, Trubics Zorán, aki Marenics János polgármesterrel egyezett meg, hogy az év során nyolc kiemelkedő koncertet hoz a városba, a várba.

Pontosabban Trubics Zorán nagy visszatérő a siklósi várba, mert úgy másfél évtizeddel ezelőtt több éven keresztül elhozta ide az akkortájt legkeresettebb előadókat. Például Somló Tamást és Kandech Evelyne-t, valamint az Apostol együttest is. Hogy kik lesznek az idei felhozatalban? Április elsején a Csík zenekarral indul a programsorozat, és nem akármilyen sztárvendéggel, Kiss Tiborral a Quimbyből. Bár április elseje az időpont, ez nem tréfa, a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában rendezik a különleges folkestet. Siklósnak ugyanis ez a fedett helyszíne, nyári időszakban pedig a belső és a külső várudvarba érkeznek a koncertek. Utóbbi területen akár tízezer ember is kényelmesen elfér egy rendezvényen.

A Csík zenekar után április 10-én Zorán következik a sportcsarnokban, melyre a pécsieknek is érdemes ellátogatniuk, mert ide nem az akusztikus verzió jön, hanem a nagyzenekaros felállás. Június 2-án Neoton Família-koncert következik a vár külső kertjében (a Neoton Trubics Zorán szervezésében 10 állomásos turnén bejárja a Dunántúlt Pakstól Zalaegerszegig, s ennek keretében érkezik Siklósra). Ez ugyanaz a buli, ami a pécsi Winterfesten is szerepelt. Július 21-én ugyancsak a várban dübörög a Piramis Évek, Révész Sándorral és Závodi Gáborral a fronthelyen. Kiemelt programként szervezik a Csirkepaprikás Fesztivált augusztus 25-én és 26-án, és bátran kijelenthető, hogy a fellépők is kiemelkedők: első nap 20 órától a Generál és Charlie, második este pedig Demjén Ferenc-koncert lesz. Az még képlékeny, hogy milyen kiegészítő programok színesítik a két napot, de az már biztos, hogy a pécsi zenekarok közül fellép a Mongooz And The Magnet és a Junkie Jack Flash, továbbá nagy eséllyel jön a Balkán Fanatik is.

Ősszel Bikini-koncertet terveznek a sportcsarnokba (pontos időpont még nincs), azt viszont biztos, hogy október 12-én Koncz Zsuzsa fog Siklóson énekelni.

Koncz Zsuzsa – 10. 12.

Csepregi Éva (Neoton) – 06. 02.

Charlie (és a Generál) – 08. 25.

Kiss Tibor (és a Csík) 04. 01.

Fotók: MW

Zorán – 04. 10.

Trubics Zorán koncertszervező

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.