A hasznos fullánkosok napja

Itthon rengeteg kiváló méz terem, de kevés fogy

Uj Neplap - - MOZAIK -

SZORGALOM

egészséges forrása az energiának, nyomelemeknek és vitaminoknak. A hagyománya azonban a modern táplálkozással megkopott, hiába adja ez a viszonylag kicsi terület a világtermelés öt százalékát (Európában a második legtöbbet), fogyasztani nem nagyon szeretjük. Fejenként évente negyven-ötven dekát veszünk magunkhoz, egyes felmérések szerint jégkrémre is több pénzt szánunk, mint az egészséges édesítőre.

A méhek napjának nem titkolt célja a méz és a méhészeti termékek megismertetése és megkedveltetése. Ilyenkor országszerte mézkóstolókkal, kiállításokkal, filmvetítéssel, játszóházzal várják a méhészek az érdeklődőket.

Van is mit szépíteni a méz megítélésén: a közelmúlt hamisítási botrányai bizonytalanná tették a fogyasztókat. Sokan nem is értik, hogy a nagyáruházak dömpingáras mézeivel miért nem tudnak lépést tartani a minőséget a mennyiség elé helyező termelők. Aki azonban rászánja magát, az OMME tájékoztatóiból megtudhatja, mire érdemes kiadnia a pénzét, és mely termékeket célszerűbb kerülnieA.magyar méhészek nemcsak termelnek, a portékát is népszerűsítik

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.