Holnemvolt Park a megújuló Fővárosi Állatkertben

A Vidámpark muzeális értékű játékai a családi szórakozást szolgálják

Uj Neplap - - MOZAIK -

BUDAPEST ÚJ LÁTVÁNYOSSÁGA

Országos jelentőségű védett természeti terület minősítést kapott a Fővárosi Állat- és Növénykert – jelentette be Persányi Miklós, az intézmény főigazgatója. Felidézte: az Állatkert területe már 1986 óta helyi jelentőségű természetvédelmi területnek számít, országos védettséget azonban csak ez év január 1-je óta élvez.

Szólt arról is, hogy Magyarországon az első természetvédelmi területet, a debreceni Nagyerdő egy részét 1939-ben nyilvánították védetté, a második világháború végéig pedig további 200 természetvédelmi területet és természet- védelmi emléket jelöltek ki. „Magyarországon ma egyedi jogszabállyal védett, országos jelentőségű természetvédelmi terület a 2012- es adatok szerint összesen 218 volt, ehhez csatlakozott most a Fővárosi Állatkert” – mutatott rá.

Hogy még melyek számítanak Budapesten ilyen kiemelt területnek? A Budai Tájvédelmi Körzet, a Füvészkert (ELTE Botanikus Kertje), a Jókai-kert, a Gellért-hegy, a Háros-sziget, a Pálvölgyi- cseppkőbarlang és felszíne, a Szemlőhegyi-barlang és felszíne, illetve a Sashegy számít – több más hely között – országos jelentőségű védett területnek.

Az egykori vidámparki területen tegnap, április 29- én nyílt meg a Holnemvolt Park, amelyben az egykori Vidámpark műemléki védettséget élvező játékai várják a családokat. Jövőre készül el az a mesepark, amelyben az új elvarázsolt kastély is helyet kap, és ezután kerül sor a Pannon Park kialakítására.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.