it i D t D

A cég az önkormányzattal keresi a kedvezőbb lehetőségeket

Uj Neplap - - CÍMLAP -

Sokak ellenérzését váltotta ki a településen, hogy a lakosoktól a Tiszamenti Regionális Vízművek 5390 forintot kíván beszedni szennyvízbekötési díj címén. A lakosság nem érti, miért kell fizetnie azért, amit sokak véleménye szerint nem végzett el a társaság, a rákötéseket nem a cég végezte, már működő hálózatot vett át februárban. Száztíz aláírás gyűlt össze, amit elküldtek a fogyasztóvédelemhez.

A lakosok sokallják a kiszámlázandó víz- és szennyvízdíj költségét is, ami a város esetében ideiglenesen öszszesen 1080 forint. Úgy tudjuk, az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a későbbiekben kisebb legyen az átmeneti öszszeg, tárgyalásokat folytat ennek érdekében. Mint a helyha- tóságtól megtudtuk, a magas átmeneti szennyvízdíj ügyében megkeresték már az árszabályozó hatóságot és a szolgáltatót is.

A megyei kormányhivatal úgy reagált, az ügyben érintett lakosok összegyűjtött aláírása és a panaszbeadvány megérkezett a Jász-NagykunSzolnok Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztá- lyára. A panasz kivizsgálása folyamatban van.

A TRV szerint Fegyverneken a lakosoknak, illetve a közületeknek nem kellett 2016. február 1-jéig díjat fizetni a szennyvíz elvezetéséért és a telepen történő ártalmatlanításért. A fegyverneki ingatlanokat az elmúlt hetekben épp azért kereste fel a társaság munkatársa, hogy a szerződéseket meg tudja kötni.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.