it iV pV t

A cég Fegyverneken is keresi a lehetőséget az önkormányzattal

Uj Neplap - - MEGYEI KÖRKÉP -

sze. Vagyis szerinte lenne lehetőség méltányosan számlázni a kiszállást.

Egy másik panaszos szerint nem is túl távoli, hanem helyi dolgozók mennek ki egy időben több portához is, ezért úgy véli, méltánytalan az egyenként beszedett kiszállási díj.

Egy másik helybeli így fogalmaz: „A TRV kész csatornahálózatot vett át, majd 2000 elkészült végponttal. Ezzel szemben a TRV bekötési díjként akarja beszedni az 5390 forintot. Semmilyen pénzébe nem került a TRV-nek a fegyverneki beruházás. Uniós pénzből a helyi önkormányzat kiviteleztette külsős céggel. A TRV ingyen kapott egy egész városnyi hálózatot. A környező települések szennyvízdíjához képest pedig a fegyvernekieknek több mint kétszer akkora szennyvízdíjat akar majd kiszámlázni! Az 5390 forintos tételhez szerintünk semmilyen jogalapja nincs, a szennyvízdíjhoz pedig tisztességtelen a díjszabása. Így aztán jó pár aláírással született bead- vány a fogyasztóvédelemhez, és a Gazdasági Versenyhivatalhoz is kivizsgálásért.”

A lakosok sokalják a kiszámlázandó víz- és szennyvízdíj költségét is, ami a város esetében ideiglenesen összesen 1080 forint. Úgy tudjuk, az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a későbbiekben kisebb legyen az átmeneti összeg, tárgyalásokat folytat ennek érdekében. Mint a helyhatóságtól megtudtuk, a magas átmeneti szennyvízdíj ügyében megkeresték már az árszabályozó hatóságot és a szolgáltatót is.

A megyei kormányhivatal úgy reagált, az ügyben érintett lakosok összegyűjtött aláírása és a panaszbeadvány megérkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztályra. A panasz kivizsgálása folyamatban van.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.