L L y L L L p H H L EL M

Történelmi sorozatban szerepel a majd’ kétméteres férfi

Uj Neplap - - MEGYEI KÖRKÉP GYEI -

Folytatás az 1. oldalról TÖRÖKSZENTMIKLÓS – A két gyerekem adta az ötletet, hogy jelentkezzem az Anglia születéséről szóló, a BBC által megrendelt The Last Kingdom következő évadának szereplőválogatására – mondja H. Tóth László, aki a kulturális központban dolgozik.

– Szász és viking harcosokat kerestek, és csak viccnek szánták az egészet, de ők lepődtek meg a legjobban, amikor megtudták, hú, az apjuk viking lett, mert komolyan vettem a dolgot, és jelentkeztem a szereplőválolo gatásra – neveti el magát. – Elmentem egy próbafotózásra, én voltam a négyszáz körüli jelentntkezőből a 365-ös számú. Magyarok voltak a szereplőválogagatók, mondták, majd értesítenek. ek. Szerintem a többiek „vikingebbbül” néztek ki, mint én, de aztán jött egy telefon két hét múlúlva, hogy menjek, öt nap forgagatásról lenne szó. Megkérdezték, ék, vállalnék-e extrém hajvágást,st, külön fizetnek érte. Kiderült, lt, teljesen felnyírtak volna, csakak középen maradt volna hajam. .

Ebbe végül nem ment bele, le, mondván mégiscsak egy kultuurális központban dolgozik...

– Mondták, dán harcos leszek, ek, azt feleltem, hát legyen! Felmenntem Pestre, volt egy találkozázási pont, buszokra szállítunk, és irány a forgatási helyszín. Látnini kellett volna azt a rengeteg viking kinézetű fickót! Úgy kététszázötvenen lehettünk. Meséléltek egymás között a dolgaikról, ól, hogy ki miben szerepelt. Egyik ik egy spanyol, másik egy holland nd filmben. Egy srác egy szlovákák sörreklámban keresett jól azzal, al, hogy kért egy sört. Nagyon jó móka volt ez az egész, mert enngem nagyon érdekelnek a filmmkészítés rejtelmei. Ruhapróbák k voltak, és kaptunk nagyon alaaposan kidolgozott kiegészítő- ket is. Érdekes volt a sminkelés is, mert ugye egy viking harcos nem patyolat tisztán megy a harcba, tehát bekoszololtak minket, még a körmünk alálá is jutott műkosz. Le kellett vennnem a gyűrűmet, még a helyét ét is elkormozták!

László elárulta azt is, mi voltolt a konkrét feladata a forgatás ás során.

– Vonulnunk kellett, meg egygyszer egy sátort kellett körbefog-og- nunk, ahol azt játszották a színészek, hogy királyként tárgyalnak egy tűz körül. Másszor meg azt kérték, hogy nézzünk nagyon szigorúan, ott van egy napernyős fiatalember, ő az ellenséges hadtest, és jön felénk. Hát néztünk! Másszor azt kérték, csak csináljunk úgy, mintha csatakiáltást hallatnánk, de hang nem jött ki a torkunkon. Közben ráztuk az öklünket.

Igazi vikinghez persze igazi fegyver is dukál: Lászlóhoz egy igazi ereklye került.

– Mindenféle dolog volt ráakasztva, a legtetején meg egy elszenesedett koponya díszelgett. Nekem már az is különleges volt, hogy nálunk találnak egy olyan helyszínt, ahol nincs épület, villanyvezeték... Másnap megint felültünk egy buszra, és mentünk egy másik helyszínre. Fel volt építve egy tábor, és itt már nagyon sok lovas is volt.

Egyébként nemrég hívtak, hogy mehetnék egy napra, de nem tudtam, ám őszig folynak a felvételek, nyáron mindenképpen szeretnék menni forgatásokra. Ez ráérős egyetemistáknak jó pénzkereseti lehetőség, mert valóban jól fizetnek. Azt is kifizették, hogy a második nap esett az eső, pluszpénz járt érte! A filmipar nagyon korrektül fizet, mert ha itt valami hiba, netán per van, egy egész produk produkció bukhat rajt a a. . Így aztán várom én is a pénzt, a tapasztaltak megnyugtattak, ne aggódjak, meg fogom kapni a gázsimat – mondja mosolyogva. És hogy látjuk-e majd a vélhetően jövőre látható filmben? – Az nem biztos, de amit tartok, azt a négy és fél méter magas ereklyét, azt biztosan látni majd. És arról tudni lehet, hogy én vittem. Van is róla egy felvétel, de egyébként az volt az első, hogy aláírattak velünk egy nyilatkozatot, és kikötötték, hogy senki sem fotózhat, de persze mindenki kamerás mobillal az oldalán vonult a csatába – neveti el ma

gát.

László külső jegyei alapján tényleg megállta volna a helyét a korabeli

vikingek között is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.