Ki így, ki úgy

Uj Neplap - - MEGYEI KÖRKÉP GYEI - Mészáros Géza geza.meszaros@mediaworks.hu

gyes fiatalok körében új hóbort dívik. Szolnokon legalábbis friss jelenség, hogy ifjoncok, közülük is inkább a kamaszosan hivalkodóbbak, dobozos energiaitallal a kezükben sétálgatnak fel s alá a város frekventáltabb részein. A látvány a közelmúltbéli érettségi vizsgák idején még erőteljesebben mutatkozott. Valamiféle jelzés ez a külvilágnak, hogy a mai diákok is fáradhatatlanul buliznak, de ha kell, alvás helyett tanulnak, mert ez most a trend. Ők már nem a céltalanul létező, „lesz, ami lesz” nemzedékének, hanem a jövőjüket határozott elképzelésekkel építő, a továbbtanulást szülői nógatás nélkül is maguk elé kitűző generációjának az egyedei.

E fiatalok furi divathullámát követve a megyeszékhely belvárosában mára megjelentek a viruló ifjúságuk után nosztalgiázó felnőttegyedek nőnemű tagjai is. Kora esténként karcsú alakjukra feszülő, rikító színű sportruházatban rajzanak ki a Tisza-part környékére, felüdülést szolgáltatva az arra flangálóknak. Energiaital helyett azonban félliteres ásványvizet cipelnek magukkal. Megfontolt gyalogmenetüket nagy ritkán kocogásra gyorsítják fel, hogy aztán újra lépésre váltsanak. Komótos tevékenységük során úton-útfélen megállnak csivitelni hasonszőrű vízhordókkal, hallhatóan kalóriatáblázatokról, szépészeti beavatkozásokról és egyéb női praktikákról.

A szolnoki palackvivők legkomorabb hada tavasz óta jelent meg a belvárosi piac környékén. Meghatározhatatlan korú, mélyen barázdált, borostás ábrázatú morcos marconák burkolóznak cigifüstbe, akik olykor, egy- egy hosszú köhögéssorozat végén kapják szájukra langymeleg dobozos sörüket...

Rikító sportruházatban rajzanak ki a Tiszapart környékére...

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.