K i SR R y y

Uj Neplap - - KITEKINTŐ -

SZOLNOK A COOP-üzletlánc a Magyar Olimpiai Csapat elkötelezett, gyémántfokozatú támogatójaként, az athéni, a pekingi, illetve a londoni ötkarikás játékokat követően, idén immáron negyedik alkalommal indította útjára olimpiai szurkolói mozgalmát – „Küldjünk egy nagy hajrát Rióba!” címmel.

A rendezvénysorozat keretében a COOP május 6. és július 1. között az ország szinte minden településén, vagyis több mint 2700 üzletben – ebből 130 helyszínen korábbi és jelenlegi olimpikonok közreműködésével – gyűjti a különféle lelkesítő üzeneteket az olimpiai játékokra kiutazó sportolóink számára, amiket a vásárlók és a dolgozók egyaránt az üzletekben megtalálható hajrászalagokra jegyezhetnek fel – mondta Csepeli Lajos, a CO- OP Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke a szolnoki, Jubileum téri áruháznál tartott eseményen múlt pénteken, ahol jelen volt a Magyar Olimpiai Bizottság mini 5próba sportprogramja is nagy sikerrel.

Ha valaki, hát akkor a rendezvényen résztvevő kétszeres olimpikon sportlövő, Gerebics Roland – bár idén nem jutott ki Rióba, 2000-ben Sydneyben, továbbá 2008-ban Pekingben is képviselte a magyar színeket – tényleg tudja, mit is jelent ilyenkor egy- egy szurkolótól származó, szívből jövő jókívánság távol az otthontól. Szolnokon Gerebics Roland (jobbra) is részt vett a jókívánságok gyűjtésében

– Szavakkal szinte leírhatatlan érzés az, amikor a sportoló egy távoli országban, meszsze a szeretteitől jó ideig csak a versenyzésre koncentrálhat. Ilyenkor az ember óhatatlanul is hajlamos rá, hogy egy picit magába zárkózzon. Ezekben a pillanatokban rendkívül sokat tud jelenteni egy röpke gondolat, jókívánság, amit a sportoló magáénak érezhet miután elolvasta a szalagra írt üzenetet – számolt be a sportlövő.

A rendezvénysorozat mellett az üzletlánc elindította az úgynevezett COOP Kabalacsapat játékát is, amivel még inkább próbálja ösztönözni vásárlóit arra, hogy Rióba utazó olimpikonjainknak még több biztatást, erőt, támogatást küldjenek. A játékra minden felnőtt magyar szurkoló jelentkezhet, napokban olvastam az Új Néplap hasábjain, miszerint az internet szorongást okoz, de akár depresszióhoz és szenvedélybetegséghez is vezethet. Egyetértek! Sőt, jelzem: a helyzet csak egyre rosszabb lesz.

Hisz‘ én is látom, már nem csak otthon ülnek le a számítógép elé és töltenek el napi akár nyolc órát is ott, de mást se látni az utcán, csak, hogy nyomkodják az okostelefonokat... A minap is két fiatal várt a buszra, és „beszélgettek”. Az egyiknek csippant a telefonja, feltételezem, hogy facebook üzenete érkezhetett, hisz rögtön válaszolni kezdett rá.

akik közül sorsoláson választják ki a szerencsés nyerteseket. Róluk élethű kabalafigura készül, amiket a magyar csapat tagjai szintén magukkal visznek Brazíliába.

– Próbálunk olyan társadalmi tevékenységeket folytatni, amelyekkel meg tudjuk nyerni a vásárlókat egy-egy nemes ügy érdekében – hangsúlyozta Csepeli Lajos. – A Szolnokot érintő programok közül kiemelném a COOP-futást, a COOP-Mikulást, vagy akár a Coop-Ralit.

Az előző évek hagyományaihoz híven, a teleírt szurkolói szalagokat és idén a kabalafigurákat a júliusi eskütétel és csapatgyűlés ceremóniáján adja át ünnepélyesen a COOP a Rióba utazó olimpiai csapatnak.

Pabar Gyula

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.