R R i t

Uj Neplap - - KITEKINTŐ - Összesen nyolc tanár vehette át a díjat, és a vele járó pénzjutalmat.

BUDAPEST/SZOLNOK Az Ericsson Magyarország immár tizennyolcadik alkalommal adta át az idei Ericsson- díjakat. A díjat 1999 óta olyan matematikát és fizikát oktató pedagógusok vehetik át, akik az alapszintű oktatásban tevékenykednek, és akiknek a munkája nagyban hozzájárul a hazai természettudományos képzés színvonalának emeléséhez.

Az idén Nagy Tibor, a szolnoki Varga Katalin Gimnázium tanára is a díjazottak között volt. A hétfői ünnepségen összesen nyolc tanár vehette át a díjat és a vele járó pénzjutalmat négy kategóriában: a matematika vagy a fizika népszerűsítéséért, illetve a tehetséggondozásért. A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjesztették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Tár- sulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, valamint a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történik.

Nagy Tibor a fizika népszerűsítéséért járó díjat vehette át.

Idén a díjat az „Egy álom megvalósul” címen meghirdetett egymillió forint értékű eszközbeszerzési pályázati lehetőséggel bővítették ki. Ennek keretében a díjazott tanárok iskolái kísérleti, informatikai eszközök beszerzésére adhatnak be pályázatot.

Szilvási Zs.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.