S p p i p

Uj Neplap - - ZÖLD OLDAL -

Folytatás az 1. oldalról

TISZA MENTE Az érintett teleülések: Besenyszög, Csataszög, Fegyvernek, Kisköre, Kőtelek, Nagykörű, Pély, Szajol, Szolnok, Tiszabő, Tiszabura, Tiszapüspöki, Tiszaroff, Tiszasül és Törökszentmiklós.

A projekt keretében tervezett beavatkozások: a hullámtér szűkületeinek feloldása az árvízvédelmi töltések áthelyezésével, a hullámtéren az árvizek levonulását akadályozó nyári gátak, övzátonyok, földdepóniák eltávolítása és az árvízi levező sáv rehabilitációja a szabálytalanul fejlődött és akadályt jelentő növényzet eltávolításával.

A hullámtéri rekonstrukció tartalmaz természetvédelmi célokat szolgáló munkálatokat is. Ezek közül kiemelendő a Tisza jobb partján a Kanyari-csatorna menti depóniák visszabontása. A projekt keretében történik meg a Tiszaroff-felsőréti nyárigát visszabontása, valamint egy műtárgy felújítása Több helyszínen is indokolt az övzátonyok rendezése. Ugyancsak utóbbi körzetben valósul meg egy fontos folyószabályozási beavatkozás, mégpedig a meglévő gumiabroncsos partbiztosítás átépítése. A projekt egyik legfontosabb küldetése az árvízvédelmi fővédvonalak áthelyezése négy helyszínen. Erre kerül sor a Tisza jobb partján, Szórópuszta és Doba között, 3 ezer 660 méter hosszan, a Tisza bal partján Szajolnál, illetve Óballánál, továbbá jobb parton, Nagykörű közelében.

SZ. ZS.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.